Ingers Kro Inger og Lene Berg

Ganefart 2008-vinner: - Det siste vi hadde drømt om

Blant 173 deltakere i Ganefart 2008 var Ingers Kro og Restaurant i Hallingdal den aller beste. - Å få denne prisen var det siste vi hadde drømt om, sier innehaver Inger Berg.

Publisert

- Ingers Kro og Restaurant er et sted hvor folk flest kan komme innom uten å ha planlagt det på forhånd. De lager all mat fra bunnen av, har et koselig interiør og godt omdømme. De skiller seg ut fra de andre deltakerne ved at de fikk flest stemmer fra publikum, sa statssekretær Ola T. Heggem på vegne av juryen.

Suksess

Ganefart-prisen ble delt ut for andre gang under Mat- og reiselivskonferansen på Røros. Årets Ganefart regnes for å være en suksess.

- Det kom inn over 2000 tips fra publikum og totalt 173 spisesteder deltok i konkurransen, sa Heggem.

Betyr mye personlig

- Å få denne prisen var det siste vi hadde drømt om. Vi er en liten bedrift hvor vi gjør det meste selv. Prisen betyr mye for oss personlig, sier Inger Berg.

Bare 40 innbyggere

Ingers kro og restaurant ligger i Hovet, ei bygd med bare 40 innbyggere i Hol kommune. Kroa ble startet opp i 1983 av familien Berg. I dag drives stedet av Inger og datteren Lene Berg.

- Tidligere gikk ikke veien lenger enn til Hovet. Vi startet opp kroa med tanke på at dette var endestasjonen. Her kunne folk komme inn og varme seg og å få mat. I 2003 bygde vi om og det var etter ombyggingen det virkelig tok av, forteller Inger Berg.

Gammeldags bondekost

- De som kommer på kroa for første gang blir ofte overrasket. De regner med å komme på ei vanlig veikro, men så er det noe helt annet, sier Inger Berg.

Det som står damene hjertet nærmest er hjemmelaget mat - ordentlig gammeldags bondekost. På Ingers kro og restaurant er spesialitetene blant annet: fjellørret, småmat, raspeball, stekt flesk og kjøttkaker.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS