Oldemors Karjol Knoph Østlie

Oldemors Karjol best i øst

Oldemors Karjol på Jevnaker er kåret til beste spisested langs veiene i innlandet (Oppland og Hedmark) i konkurransen Ganefart 2010. Oldemors Karjol, som ligger langs Riksveg 35, imponerte juryen med sin meny, spesielt med fokus på lokalt vilt og utvikling av egne produkter i samarbeid med lokale matprodusenter.

Publisert

Kaja Knoph Østlie, som driver Oldemors Karjol, regionvinneren av Ganefart 2010 i Hedmark og Oppland, har holdt investeringskostnaden for møbler nede ved å satse på antikke møblement og selge dem unna etter hvert. (Foto: Tom Pedersen)

– Dessuten er de flinke til å formidle til gjestene at maten er lokal og har røtter i distriktet. Dette er viktig for å øke bevisstheten rundt god norsk mat, sier juryleder Ellen Krageberg.

Hard konkurranse

– Jeg får helt vann i munnen bare av å tenke på den elgpølsa som jeg spiste der, sier hun videre.

Sammen med flere andre har hun vært rundt på spisesteder i Hedmark og Oppland for å sjekke kvalitet og service. Konkurransen om å bli Innlandets beste spisested langs vegen var hard.

– Det er flere steder som tilbyr den gode, spennende, lokale og sunne maten langs vegen, sier jurylederen for Hedmark og Oppland.

Kan kjøpe både interiør og mat

Oldemors Karjol vant frem også ved å legge til det lille ekstra til matopplevelsen. Ved en stopp hos dem kan en også hvile øynene på flere flotte gamle spisemøblement. Og om du liker det riktig godt, kan du kjøpe med deg møblementet og annet inventar (du kan lese om dette i Horeca nummer 3 2010).

Dessuten kan du også få kjøpt noen av de lokale råvarene de bruker i en liten butikkrok. Slike opplevelser gjør at gjestene får "mer for pengene" enn bare mat, og er viktig for at kundene skal få lyst til å komme tilbake.

– Det øker verdien for de besøkene, at de kan ta med seg interiør og mat hjem for gjenskape den gode stemningen hjemme om de vil, sier hun.

Ganefart 2010

Ganefart er en konkurranse som blir arrangert annethvert år. Det beste spisestedet langs vei og sjø skal kåres, først regionalt og så for hele landet. Maten er halve turen og gode spisesteder langs veien er viktig.

Les mer på Ganefart.no

Konkurransen er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet, Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge.

Vinneren av Ganefart 2010 mottar 50 000 kroner av Innovasjon Norge. Premien vil bli delt ut på Mat- og reiselivskonferansen på Voss 27. - 29. oktober i år.

Les hele saken om Oldemors Karjol i Oppland Arbeiderblad

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS