Ingrid Espelid Hovig

- Pasta og wienerschnitzel er juks

Ingrid Espelid Hovig følger spent med på Ganefart-konkurransen, og sier ja takk til økt bruk av lokale råvarer og lokalmat langs landets veier.

Publisert

Ingrid Espelid Hovig sier til Ganefarts nettsider at hun synes typisk norsk mat ofte er vanskelig å oppdrive langs veien.

- Utlendinger kommer ikke hit for å spise wienerschnitzel eller pasta. De vil ha norsk mat, fastslår hun.

Enkelt og godt

Espelid har utgitt om lag 50 kokebøker, og har i en årrekke informert om mat gjennom både fjernsyn, bøker og ulike arrangementer. Så hvem kan vel gi et bedre tips til landets veikroer enn henne:

- Heller få og gode retter enn mange middelmådige!

Med "gode retter" mener hun ikke nødvendigvis at de skal være kompliserte å lage.

- Snarere tvert imot; Det enkle er ofte det beste, sier hun til nettstedet.

Surklende grønnsaker vaskefille-salat

Fra tidligere reiser langs norske landeveier, husker Hovig at hun har fått samme mat hvor enn i landet hun har vært.

- Noe av det verste jeg vet er grønnsaksblandinger som står og surkler i vann i en varmedisk, time etter time. Og salater som er slappe som vaskefiller, sier hun.

Men hva ønsker matmora å få servert på tallerkenen sin når hun er ute og reiser?

- Jeg liker best å spise mat som har tilknytning til den regionen jeg reiser i, medgir hun til Ganefart2008.no

- Samspill viktig

Hun mener et godt samspill mellom lokale matprodusenter og den som driver spisestedet er viktig for å vise frem de lokale stolthetene.

- Lang transport er dessuten ikke bra, verken for kvalitet eller klima, påpeker hun.

En annen grunn til at flere veikroer bør bruke lokale råvarer, er ifølge mateksperten at disse er av ypperste klasse:

- Vi må ikke glemme at vi har verdens beste fisk, lam i verdstoppen, fantastisk vilt, utrolig gode og velsmakende grønnsaker, frukt og bær - både dyrka og ville, ramser hun opp.

Oppmuntrer til lokalt preg

Ganefart jobber for å øke kvaliteten ved spisestedene langs veien, gjennom å oppmuntre til bruk av friske lokale råvarer servert i så vel tradisjonelle som nyutviklede retter. I tillegg retter konkurransen oppmerksomhet mot atmosfære, orden og hygiene.

Hovig synes det blir spennende å se hvor mange som melder seg på konkurransen om å bli landets beste spisested langs veien.

- De som melder seg på, viser at de mener de har et særpreg som kan hevde seg i konkurransen, sier hun.

Les hele intervjuet med Ingrid Espelid Hovig på nettsidene til Ganefart 2008

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS