Ganefart 2010

Spis- tips og spis igjen

Landbruks- og matdepartementet og Bygdekvinnelaget ber om hjelp til å finne det beste serveringsstedet langs veien. Vinnertips premieres med gavekort på to måltider.

Publisert

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk oppfordrer folk til å engasjere seg i Ganefart 2010 ved å tipse om de gode stedene – de som er verdt en reise i seg selv.

- Ganefart er en konkurranse som er med på å gjøre Norge til et bedre reisemål, sier Brekk.

-I Norge har vi lange tradisjoner, gode råvarer og maten har gjerne sin helt spesielle historie. Serveringsstedene langs veien er en god mulighet til å vise frem noe av det vi er stolte av.

Hva er Ganefart?

Ganefart er en konkurranse som kårer Norges beste serveringssted langs veien. For å nå til topps må serveringsstedet bruke lokale råvarer og oppskrifter. Vertskapet må ha et smil på lur, og kunne flette mat og beliggenhet saman til en historisk og kulturell sammenheng. Serveringsstedet må ha hyggelige og rene lokaler.

Ved å satse på mat og matkultur ønsker Ganefart å styrke regionene sitt reise- og næringsliv, og å gjøre Norge til et bedre land å reise i. Målet er at de som er innom et serveringssted skal få en smak av Norge og ta med seg en god opplevelse videre.

Hvem kan være med?

Serveringssteder langs landevei eller sjøvei, med ordinære åpningstider i sommersesongen. Serveringssteder i sentrum av større byer kan ikkje delta. Det er et pluss om serveringsstedet samarbeider med andre lokale eller regionale reiselivsaktører.

Når kåres vinnerne?

Landet deles i åtte regioner, og de regionale vinnerne blir kåret i løpet av september. Disse inviteres til å delta på Matstreif i Oslo 30. September. Den nasjonale vinneren får 50.000 kroner av Innovasjon Norge under Mat- og reiselivskonferansen på Voss 27. -29. oktober.

- Kom med tips!

Så langt har nesten 90 serveringssteder meldt seg på konkurransen, og det har kommet inn 300 tips. Leder i Norges Bygdekvinnelag, Kathrine Kleveland, ønsker å få flere serveringssteder med i konkurransen.

- Kjempefint at vi nærmar oss 100, men jeg ønsker meg minst 250 påmeldte før sommeren er over. Så stå på - kom med tips! sier Kleveland engasjert.

- Erfaring fra tidligere år, er at konkurransen gjør serveringsstedene mer opptatt av å servere gode norske matretter. Jeg er sikker på at dette fører til bedre serveringssteder med fleire gjestar, sier hun.

Slik gjør du

Hjelp Ganefart med å finne beste serveringssted langs veien i Norge:

Send sms til 400 38 830 med kodeord ”tips og spis” – ditt navn- navn på serveringssted – sted og hvorfor du er fornøyd med dette serveringsstedet.

Ny vinner blir kåret hver uke, og gavekortet kan brukes på stedet du tipset om. Ved å delta i konkurransen, samtykker du i å fortelle Ganefart om din matopplevelse etterpå.

Ganefart er eit samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag. Les mer på www.ganefart.no

"
Powered by Labrador CMS