Loftet Gardsbutikk & Kafé er kåret til Norges beste gårdsbutikk i 2022. (Foto: Hanen)

Norges beste gårdsbutikk i 2022

Vinneren i kåringen av Norges beste gårdsbutikk 2022 er Loftet Gardsbutikk & Kafé på Eidsvoll-gården Hol Vestre. Vinneren får 10 000 kroner i premie, i tillegg til heder, ære og fortjent oppmerksomhet.

Loftet Gardsbutikk er en helårsåpen gårdsbutikk og kafé. Her har May-Lis Ekstrøm Hoel skapt et populært og levende samlingssted og utfluktsmål både for lokale og tilreisende gjester. Hit kommer folk for å handle, og for å nyte et bredt utvalg av bakst og mat, som i stor grad er laget med råvarer fra gården.

Ildsjel i lokalmiljøet

Eieren er en ildsjel i lokalmiljøet, og i tillegg til å drive butikk og kafé, tilbyr hun også kulturaktiviteter og konserter på gården. Hun er opptatt av å vise frem norsk landbruk og gårdsprodukter for gjestene og kundene sine, noe som har vært en tydelig drivkraft og målsetning under etableringen og driften av gårdsbutikken. Egenproduserte råvarer som kjøtt fra storfe, utegris og korn er viktige elementer i serveringstilbudet, og selges også i gårdsbutikken.

Både service og matopplevelser holder høy kvalitet, noe mange og gode tilbakemeldinger fra kunder vitner om. Den økonomiske utviklingen er god, med en stabil økning i omsetningen fra år til år.

Vise frem mangfoldet

Om drivkraften bak virksomheten sier May-Lis Ekstrøm Hoel:

– Det å ha gjester inn på gården er jo noe man må tenke nøye gjennom, og grunnen til at vi ville det, var fordi folk begynte å fjerne seg mer og mer fra hvor maten kommer fra. Vi får vist frem mangfoldet i det å drive gård, respekten og kjærligheten til både dyra, jorden og maten vi produserer, og våre gjester er oppriktig glade for den informasjonen vi deler med dem.

Enstemmig jury

Juryen var enstemmig i sin vurdering av vinneren. Den har lagt vekt på totalopplevelsen knyttet til et besøk på Loftet Gardsbutikk & Kafé, og mener samtidig at May-Lis Ekstrøm Hoel og gårdsbutikken er en god ambassadør for norsk gårds- og lokalforedlet mat.

Juryen berømmer også Ekstrøm Hoel for å være aktiv i sosiale medier, en viktig markedsføringskanal for en virksomhet av denne typen.

Norges beste gårdsbutikk

Den årlige kåringen av Norges beste gårdsbutikk i regi av Hanen skal bidra til å løfte kvaliteten på opplevelsen og lønnsomheten til norske gårdsutsalg og lokale utsalg.

Den skal premiere dem som ønsker å utvikle og satse på sin gårdsbutikk (på helårsbasis) med et selgende vareutvalg, eksponering og gjerne med foredling i form av matservering. Markedsføring av utsalget skal vektlegges, og kommersiell teft skal belønnes.

Gjennom hele sommeren har gårdsbutikker sanket nominasjoner. Totalt var 27 gårdsbutikker nominert og de tre som fikk flest nominasjoner gikk videre til finale.

Les mer om konkurransen og juryen herLik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS