Grand feiring av hotellgjestenes beste rådgivere

Norsk Hotell Portier Forening fylte nylig 60 år, og feiringen foregikk i den nyrestaurerte Rococco-salen på Grand Hotel.

Publisert
President i Norsk Hotell Portier Forening, Erik Skarsheim.
President i Norsk Hotell Portier Forening, Erik Skarsheim.

Organisasjonen har om lag 4000 medlemmer på verdensbasis, og alle må tilfredsstille strenge krav og bestå eksamen for å få innvilget medlemskap. Mange av medlemmene av Norsk Hotell Portier Forening jobber selv på Grand Hotel, også president Erik Skarsheim. Den staselige conciergen med den karakteristiske barten kan fortelle at jobben krever at man kontinuerlig utvikler seg med tiden og gjestenes behov.

Stadig utvikling

– Det du måtte hjelpe til med for 10 år siden, er ikke det samme du må bistå med i dag. Men det er akkurat det som gjør jobben så spennende, mener Erik Skarsheim, som hver eneste dag øser av sin kunnskap, sjarm og kreativitet for å gi turister som kommer til Oslo en best mulig opplevelse.

Foreningen har røtter i den franske Les Clefs d`Or som betyr «De gylne nøkler». Navnet har gitt form til medlemmenes kjennemerke: To gylne nøkler i kryss. Møter du en hotellansatt med dette symbolet på dressjakken står du ovenfor en Concierge fra organisasjonen.

Les mer om organisasjonen på Lesclefsdornorway.no

Juridisk, moralsk og menneskelig mulig

Og da kan du få hjelp med det meste - mottoet er nemlig at gjester skal bistås med alt - så lenge det er «juridisk, moralsk og menneskelig mulig».

60-årsdagen ble feiret sammen med representanter fra organisasjonens søsteravdelinger i resten av Skandinavia, samt representanter fra handelsnæringen i Oslo.

– 60 år med kunnskap og kvalitet er unnagjort. Nå venter 60 år til – minst, sier Skarsheim.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS