Slobrua Gjestegård ligger like inntil E16 i Sør-Odal. (Foto: Slobrua Eiendom)
Slobrua Gjestegård ligger like inntil E16 i Sør-Odal. (Foto: Slobrua Eiendom)

Slobrua Gjestegård til leie eller salg

Det jobbes nå med å finne en driver til Slobrua Gjestegård like ved E16 mellom Kongsvinger og Skarnes.

Publisert

– Det har vært en uheldig situasjon med det driftsselskapet som har leid Slobrua Gjestegård i Sør-Odal i ett års tid, fra 2016 til 2017. Nå jobbes det med å finne en seriøs og god driver til gjestegården, melder Tove Gulbrandsen i Odal næringshage, som har tatt oppdraget for Slomarka Eiendom, som eier Slobrua Gjestegård.

Slobrua Gjestegård består av kafe med 100 sitteplasser, selskapslokaler med 150 sitteplasser ved for eksempel matservering eller 350 personer til fest, stort kjøkken med cateringmuligheter, motell med til sammen 44 rom/100 senger. Gjestegården er først og fremst en vegkro med overnattingsmuligheter.

Det nye inngangspartiet til gjestegården. (Foto: Slobrua Eiendom)
Det nye inngangspartiet til gjestegården. (Foto: Slobrua Eiendom)

Slomarka Eiendom AS

I tillegg til selve gjestegården, er det også en egen paviljong og et lekeland tilknyttet driften.

Slomarka Eiendom AS er et eiendomsselskap som fester Slomarka i Sør-Odal kommune av Opplysningsvesenets fond. Her finner du Slobrua Gjestegård, Slobrua Paviljongen og Skarnes lekeland seg.

Slobrua på 1970-tallet. (Foto: Slobrua Eiendom)
Slobrua på 1970-tallet. (Foto: Slobrua Eiendom)

Slomarka Eiendom AS eies i dag 100 % av Otto Veflen Maskinentreprenør AS, som har tilhørighet i nærheten. Hele eller deler av selskapet er til salgs for den/de rette. Det er også mulig å leie deler eller hele anlegget.

Historie tilbake til 1969

Gründeren Per Morken så for seg Slomarka-området som et viktig samferdselsmessig knutepunkt da ny riksveg 2 (E16) ble ferdig utbygd. Året var 1968, og planene for ny veg var i sin spede begynnelse. Romjulen 1969 ble det første selskapet arrangert på Morkens Kro (som Slobrua Gjestegård het det de første årene), men stedet ble offisielt åpnet våren 1970.

Da kåret Aftenposten stedet som Norges største vegkro-anlegg, med kafé, overnatting og selskapslokaler.

Slobrua ble tidlig kjent som et av de viktigste konsert-arenaene i Norge. Her har alle de store bandene spilt. Særlig på 1970-tallet var dette stedet stort, med fester hver helg. Stedet var også kjent for god mat og hadde lange køer på søndager. Det kom folk fra hele Østlandet.

Skarnes lekeland

På baksiden av Slobrua Gjestegård hadde gründeren store planer. Det eksisterer skisser og tegninger for en meget stor fornøyelsespark. Det ble tidlig utescene, og det ble kjøpt inn filmkulisser fra en western-film. Dawson City ble stedet kalt. Her var det underholdning og fester i helgene i sommerhalvåret. Senere var det dyrepark.

I 1986 ble Skarnes lekeland åpnet. Den var den gang en av de eldste fornøyelsesparkene i Norge, og den eneste øst for Oslo.

På 1970-tallet ble Paviljongen reist over utescenen. Her har det blitt arrangert større fester, blant annet trekkspillfestival i mange år.

Renovert

Dagens eier, Slomarka Eiendom AS ble stiftet 12. januar 2009. Motellet ble reåpnet i august 2010 etter en totalrenovering. Paviljongen reåpnet september 2010 etter en betydelig restaurering og endelig Slobrua Gjestegård mars 2012. Da hadde sistnevnte fått en betydelig totalrenovering som blant annet innebåret nytt ventilasjonssystem, store utskiftninger på kjøkken og to mindre tilbygg (inngangsparti og kalt lager).

Omsetningen i Slobrua AS vokste raskt fra starten i mars 2012. Stedet omsatte for 8,5 millioner på ni måneders drift i 2012, 13,6 millioner i 2013, 12 millioner i 2014 og 11,4 millioner i 2015. Forsiktig anslag et «normalår» ligger på ca. 10 millioner kroner i omsetning.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS