Omslaget på Horecas sjette utgave i 2018. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Årets sjette Horeca på vei til abonnentene

Årets sjette utgave av magasinet Horeca i 2018 er nå på vei til abonnentene. Her kan du blant annet lese om GroGrønt, som dyrker ukjente og spennende grønnsaker, salat og urter inne i en liten, lukket container på Filipstad-brygga i Oslo.

Publisert
Omslaget på Horecas sjette utgave i 2018. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

I bladet finner du ellers artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Urban komprimert dyrking

Den gamle frysecontaineren på 26 kvadratmeter er bygd om til en oase for dyrking av helt spesielle råvarer – som blant annet flere av Oslos restauranter og det norske kokkelandslaget har tatt imot med åpne armer.

– Vi skreddersyr produkter for restaurantene. Samtidig påvirker kokkene hva vi skal dyrke og hvordan det skal se ut til slutt, forteller en av gründerne bak GroGrønt, Magnus Humle, som er avbildet på forsiden av denne magasinutgaven.

Les hele reportasjen i Horeca nummer 6 2018

Grep for bedre rekruttering

– Skal vår næring ha nødvendig tilsig av faglærte resepsjonister, servitører og kokker, må vi som bedrift gjøre en innsats. Og vi må gjøre oss attraktive for potensielle lærlinger, mener hotelldirektør for Scandic Elgstua og Scandic Central i Elverum, Nina Bogerud Caspari.

– Når det gjelder kokkelærlingene, har våre bedrifter lange tradisjoner med å lage mat fra bunnen av, og vi har mye å bidra med for å skape og utdanne en grunnbase for lærlingene, sier hun.

Les mye mer i magasinet Horeca, nummer 6 2018

Norges tredje kokkelandslag er klart

Nylig ble det første NM i Community Catering arrangert i Norge.

Flere av deltakerne i NM er senere tatt ut på kokkelandslaget Community Catering, som er norges tredje kokkelandslag.

Seks kokker, tre kvinner og tre menn, er tatt ut, og den første konkurransen blir i februar 2020.

Les mer om landslaget og NM i Horeca nummer 6 2018

Gjør proffene enda dyktigere

I tre år har KIT-akademiet hos Asko gjort proffene enda dyktigere. Kompetansesenteret for bransjen har blitt et attraktivt lærested.

Stedet ble åpnet i 2015, og det første kurset ble arrangert 1. mars året etter. Da var temaet «Trygg mat, klar for smilefjes».

– Siden har vi hatt mange kurs, og vårt søkelys ligger på fire områder; mat, drikke, økonomi/ledelse og trygg mat, sier Tore Trangmyr, som er ansvarlig for Kit-akademiet.

Les mer i Horeca nummer 6 2018

Hjemmebrent frokostkaffe på hotellet

En av Norges beste hotellfrokoster henter hjelp for å få lokal og god kaffe. Mikael Melander på det lokale kaffebrenneriet Brent brygger kaffe på Thon Hotel Lofoten.

– Folk er villige til å betale for å bo på et hotell med god frokost, og vi prøver å holde oss i norgeseliten, sier hotelldirektør Erik Taraldsen.

Han koster på seg et kaffetilbud med lokalt særpreg. Der de fleste har noen kanner i et hjørne, noen har automat og de mest eksklusive har egen barista, har Thon Lofoten tatt frokostkaffen enda et skritt videre.

Les mye mer om Thon Hotel Lofotens kaffeservering i Horeca nummer 6 2018, der du også finner en temadel om kaffe

Storkjøkkenveteranen «Pewal»

Som vi tidligere har omtalt, er vi inne i magasinet Horecas 50. årgang. Den første utgaven kom sommeren 1969, noe som betyr at vi skal markere 50-årsjubileet neste år med en stor jubileumsutgave.

Tidligere BFSN-leder og veteran i storkjøkkenbransjen, Arne Dalseng skriver artikler med historisk tilbakeblikk. Den andre artikkelen kan du lese i Horeca nummer 6 2018, og omhandler storkjøkkenveteranen Per Walter Larsen.

Andre større artikler

Videre i denne utgaven kan du lese en stor temadel om alkoholfritt drikke, om Cognac, om oste-VM, om Nofima-forskning i salatbaren og oransjevin.

Veronica Isabel Pedersen er portrettert i denne utgaven, mens Omlidstranda camping i Vestfold er typebedrift.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS