SCA Black Washroom nett
SCA Black Washroom nett

Ny dispenserløsning for toaletter fra Tork

SCA Tork lanserer nye dispenserløsninger for offentlige toaletter. Bak designløsningen står den anerkjente formgiveren Thomas Meyerhoffer, som blant annet har signert produkter for Apple.

Publisert

- Toalettene påvirker utvilsomt vår oppfatning av en restaurant eller et hotell. Er toalettet velholdt og delikat, er det et pluss som hever helhetsinntrykket og opplevelsen av service, sier produkt- og markedssjef Line Pedersen i SCA.

Snur i døren hvis papiret mangler

Offentlige toaletter går ikke alltid hånd i hånd med innbydende omgivelser, renslighet og hygiene. Få ting irriterer gjestene mer enn et toalett uten toalett- og tørkepapir.

Nylig gjennomførte SCA en undersøkelse i Norge, som viser at over 70 prosent av befolkningen mener det er god service dersom det er toalett- og tørkepapir på offentlige toaletter. Undersøkelsen viser også at sju av ti velger å snu i døren dersom det ikke finnes toalettpapir.

- De nye dispenserne sørger for at både papir- og såpeforbruket holdes på et minimum. De er dessuten utviklet med tanke for at brukeren skal oppleve dem som svært hygieniske, sier Pedersen.

Prisvinnende hverdagsdesign

Torks nye dispenserserie for toalettpapir, papirhåndklær og flytende såpe, har fått et stilrent og enkelt design med avrundede former. Det passer i de fleste toalettomgivelser og bidrar sammen til å gi toalettet et helhetlig inntrykk.

Meyerhoffer har jobbet mye med trendsettende merker som Apple, Nike og Porsche, men er opptatt av at hverdagsprodukter vi sjelden forbinder med design formgis på en måte som gir økt brukervennlighet.

Kombinasjon

- Vi er stolte over å ha endt opp med en serie som kombinerer god design, hygiene og ikke minst funksjonalitet, på en god måte. Dispenserne er utviklet

både med tanke for enkel rengjøring og refill. Det er dessuten lagt vekt på at brukerne opplever at de er de eneste som kommer i kontakt med papiret. Vi ser av våre undersøkelser at stadig flere er opptatt av nettopp det å unngå bakterier, sier Pedersen.

Dispenserløsningen omfatter totalt 16 ulike dispensere som kommer i henholdsvis sort eller hvitt.

Meyerhoffers design har allerede vekket internasjonal oppmerksomhet, og ble tildelt den anerkjente prisen iF design award 2009. Prisen er et symbol på et selskaps innsats innen innovasjon, og hvordan de møter konkurransesituasjonen.

Toalettet er en sosial arena

SCAs norske undersøkelse viser også at hoteller og restauranter har mye igjen for å legge litt ekstra i å holde toalettet innbydende. Undersøkelsen viser nemlig at toalettet er en arena hvor gjesten forventer å kunne ta en pause fra hverdagen.

I dag er toalettet blitt en sosial arena som brukes til å snakke i mobiltelefon, sminke seg og ta en hvilepause. Nesten en av tre nordmenn opplever besøk på offentlige toaletter som en hvilepause i hverdagen. Da sier det seg selv at et lite innbydende toalett ikke frister til gjenbesøk

Pressemelding

Powered by Labrador CMS