Svein Jæger Hansen

Nordlandskokk ble hedret

Kjøkkensjef på Meyergården Hotell i Mo I Rana, Svein Jæger Hansen, ble nylig hedret som Årets Rana-amabassadør for sin innsats når det gjelder profileringen av landsdelen, Rana og Helgeland med gode lokalproduserte råvarer.

Publisert

Kjøkkensjef på Meyergården Hotell i Mo I Rana, Svein Jæger Hansen, ble Årets Rana-ambassadør. (Foto Rana Næringsforening)

I jurybegrunnelsen heter det blant annet:

”Jæger Hansen har i flere år utmerket seg innenfor sitt fagområde. Gjennom sitt arbeid har prisvinneren bidratt til å gjøre Rana og Helgeland kjent langt utenfor regionens grenser.

"Juryen er av den oppfattning at han også vært en viktig årsak til at andre bedrifter i distriktet, har blitt løftet frem og høstet anerkjennelse for sine produkter. Årets prisvinner er en allsidig person, men der

Kjøkkensjef på Meyergården, Svein Jæger Hansen, har funnet vinen som passer Polarsirkelmat. (Foto: Klaus Solbakken, Rana Blad)

kjærligheten til faget han utøver og til lokale råvarer, utgjør en rød tråd i hele hans arbeid. Han har i flere år gitt både ranværinger og tilreisende matopplevelser i mesterklasse.”

Kokebok og vin

Svein Jæger Hansen har foruten sin iver for arktisk mat, gitt ut kokeboken Polarsirkelmat og Polarsirkelvin.

Les også: Jæger Hansen med Polarsirkelvin

Les også: Svein Jæger Hansen gir ut boka Polarsirkelmat

Du kan lese mer om prisen på Rana Næringsforenings hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS