En vrimmel av priser

I disse dager er det matgalla, en begivenhet som virkelig vil skape blest om bransjen på TV-skjermen. For noen tiår tilbake var Ingrid Espelid Hovig den eneste som sørget for TV-publisitet. Så kom Wenche Andersen på TV2. Med stadig større interesse for matprogrammer det siste tiåret, har vi sett Eyvind Hellstrøm på skjermen i flere varianter. Mange andre kokker har også fått utfolde seg i flere forskjellige kanaler.

Publisert

Denne ledereartikkelen er hentet fra Horeca nummer 8 2011:

Nå får også mat og drikke sin egen galla. Som idretten. Og som filmen. Det er invitert til stor fest i Stavanger – med påfølgende TV-underholdning dagen etter. Knallbra publisitet for bransjen.

Men så var det alle disse prisene da… Det skal deles ut et antall priser og utmerkelser – åtte for å være nøyaktig, under gallaseansen. Ikke for å kritisere akkurat de prisene som skal deles ut der, men nå begynner det rett og slett å bli for mange av dem. Det er allerede en vrimmel av priser, heder og utmerkelser – året rundt, i horecabransjen. Det er nesten så en som følger med denne bransjen hver eneste dag, ikke klarer å følge med.

Hvordan skal en utenforstående forstå hvilke konkurranser og priser som virkelig er av betydning. Blir det etter hvert så mange forskjellige priser, utmerkelser og utdelinger at ingen av dem etter hvert blir noe å trakte etter?

Jeg har gjort en liten research for å finne diverse mat- og drikkepriser og –utmerkelser som deles ut i løpet av året. Det er ikke få av dem, og mitt hovedpoeng er at mange av dem er tilnærmet like og favner akkurat det samme. Det blir på en måte som om NM på ski på 50 km skulle arrangeres fire-fem ganger i løpet av vintersesongen… Jeg er klar over at det er flere forskjellige arrangører som står bak de mange prisene, men kanskje burde noen i mat- og drikkebransjen slå sine spjalter sammen, og forsøke å skape færre og mer høytstående og ettertraktede priser og utmerkelser?

Morten HoltRedaktør

Bestill abonnement på Horeca her

- eller last ned bladet elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS