Spennende!

Alle vi som arbeider med og er interessert i mat og drikke, kan ikke annet enn å se frem mot datoen 1. september 2012. 

Publisert

Da åpnes Mathallen på Vulkan på Grünerløkka i Oslo.Her vil det bli et yrende og spennende mat- og drikkeliv, og fra høsten neste år vi vil se noe helt nytt her til lands.

Vi som har besøkt mathaller i utlandet, ser hva det betyr for både de profesjonelle og de litt mer avanserte forbrukerne. Her får du tak i det spesielle, og jeg tror at, når du først har tatt turen hit, så betaler du også noen kroner ekstra for akkurat det produktet du finner her, produkter som du vanligvis ikke finner på Kiwi, Rimi eller Rema 1000.

Dette blir en kulinarisk møteplass. De som arbeider med Mathallen ser for seg en konstellasjon som vi så vidt har sett litt av, blant annet på TV: Dialogen mellom de som er litt mer en snittet interessert i mat og drikke og de profesjonelle i horecabransjen. Her kan du som interessert finne kompetansen, den gode kvaliteten, og den gode mat- og drikkesamtalen! Den gir også deg, som er en liten nisjeprodusent et eller annet sted i landet, muligheten til å få produktet frem for andre enn naboen. For i Mathallen skal det også være rom for alle – også den bittelille nisjeprodusenten.

Det er også viktig, og det har utbyggerne satt søkelys på, at Mathallen i Oslo skal bli helt unik – ikke en kopi av de vi finner i Lyon, Madrid, Barcelona eller Stockholm.

Mat og drikke er i tiden, og vil bli et trekkplaster for turister i årene som kommer. Det sies fra turistnæringen i København at Restaurant Noma, som to år på rad har blitt kåret til verdens beste restaurant, nå trekker drøssevis av ekstra turister til den danske hovedstaden.

Vi tror at Mathallen i Oslo kan bli en ny turistdestinasjon. Det skal være et opplevelsessenter for norsk matkultur, og selv om den kanskje ikke blir like attraktiv for japser og amerikanere som Holmenkollen og Frognerparken, er det et nytt tilbud for de mange som gjester Oslo. Les mer om planene for Mathallen på sidene 12,13 og 14 i dette nummeret.

Vi gleder oss til 1. september 2012!

Morten HoltRedaktør

Denne ledereartikkelen er hentet fra Horeca nummer 4 2011.

Bestill abonnement på Horeca her

- eller last ned bladet elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS