Unødvendig innpåslitent

Horeca er landets ledende fagblad for hoteller, restauranter, kafeer og catering. Bak tidsskriftet ligger 42 år med målbevisst arbeid og tett dialog med bransjen. Derfor reagerer vi negativt når noen forsøker å stjele både konseptet og navnet vårt.

Publisert

Misforstå oss ikke. Vi har ingen ting imot konkurranse i bransjen, men det skal skje på ærlig vis. Det er helt greit at Mediaplanet lager et bransjeblad, selger annonser og gir de ut som et bilag i en av landets største aviser, men det er ikke greit at det svenske selskapet kaller bladet for Horeca.

Mediaplanet hevder at det ikke foreligger forvekslingsfare mellom deres produkt og vårt produkt, men vi har vært i kontakt med kunder som er mer enn forvirret. De tror de har kjøpt annonseplass i vårt blad, men ender opp som kunde hos Mediaplanet. Ikke minst ble dette synliggjort på Smak 2011 i Lillestrøm der Mediaplanet hadde folk til å dele ut sitt "tidsskrift" på messa samtidig som vi hadde stand og var offisiell samarbeidspartner.

Vi klaget Mediaplanet inn for Næringslivets Konkurranseutvalg høsten 2010 og konkurranseutvalgets kjennelse var klar samme dag som portene åpnet i Lillestrøm. Kjennelsen er knusende for Mediaplanet.

– Utvalget finner det tilstrekkelig å konstatere at Mediaplanets bruk av navnet Horeca i alle fall er unødvendig innpåslitent og i strid med god forretningsskikk næringsdrivende imellom sier konkurranseutvalget i en enstemmig dom.

Klarere kan det ikke sies. I alle fall ville de fleste av oss skygge banen dersom vi var på sjekker'n og fikk en tilsvarende tilbakemelding. Vi merker oss at Mediaplanet fortsatte med å dele ut sitt "Horeca" i Lillestrøm, men håper at det er siste gangen vi ser denne bastarden.

Det finnes bare et tidsskrift som heter Horeca. Det er i A4-format, redigeres etter redaktørplakaten, er et medlemsblad i Fagpressen og gis ut av Ask media AS.

Det ber vi også om at våre kunder merker seg.

Morten HoltRedaktør

Denne ledereartikkelen er hentet fra Horeca nummer 2 2011.

Bestill abonnement på Horeca her

- eller last ned bladet elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS