Pasta Eataly nett
Pasta Eataly nett

Viste den italienske matveien

I samarbeid med den norske leverandøren Haugen-Gruppen og den italienske leverandøren av fersk frossen pasta, Surgital, satte den italienske restauranten Eataly på Aker Brygge søkelys på italiensk mat.

Publisert

Den italienske kokken Fabio Lorenzoni i aksjon ved grytene i den italienske restauranten Eataly på Aker Brygge. (Foto: Privat)

Da den italienske kokken Fabio Lorenzoni fra Surgital var på gjestevisitt i høst, komponerte han en meny av to forretter, fem forskjellige pastaretter og to desserter.

Eataly ønsker å sette italiensk mat på den norske dagsorden.

Typisk italiensk

Noe av det Surgital-kokken Fabio Lorenzoni vartet opp med på Eataly.

– Måten maten ble servert på er typisk italiensk, og formålet var å vise nordmenn hvordan pasta spises i Italia, forteller Stefan Tran, som er Brand Manager i Haugen-Gruppen.

Hovedintensjonen i italiensk kokkekunst er å la råvarene tale, og de fleste matretter består av kun et fåtall ingredienser.

Ansatte på den italienske restauranten Eataly sammen med Fabio Lorenzoni.

– I stedet legges stor vekt på omsorgen rundt råvarene og hvordan de tilberedes. Naturlige smaker av olivenolje, basilikum og tomater ligger nær hjertet i italiensk kokekunst, forteller han videre.

Øst for Bologna

Surgital er den eneste produsenten av fersk frossen pasta som er anbefalt av den italienske kjøkkensjef foreningen, Federazione Italiana Cuochi (FIC).

Bedriften holder til i Lavezzola øst for Bologna i Italia.

Powered by Labrador CMS