Mack Sommerøl

Øl er sommerdrikken

Øl er den drikken nordmenn forbinder mest med sommer og fint vær. Brus, vann, vin og iste følger på de neste plassene, ifølge en undersøkelse MMI har gjennomført for Bryggeri- og drikkevareforeningen

Publisert

Nå er sommeren kommet, og med den også sommerølet fra verdens nordligste bryggeri, Mack i Tromsø.

I fjor ble bryggeriet utsolgt for sitt tradisjonelle sommerøl, etter en økning i salget ut av butikk på 33,5 prosent, heter det i en pressemelding fra Mack Bryggeri.

Smrprty vokser

- Akkurat i Tromsø og store deler av Nord-Norge er det vel kanskje noen som vil påstå at sommeren har latt vente på seg. Men i sør er absolutt sommeren på vei, og i bryggeribransjen er det definitivt start på sommerølsesongen nå i mai, og så også hos oss, sier markedsdirektør Siri Hamnvik ved Macks Ølbryggeri.

Partyølet smrprty fortsetter også å vokse, og salget er nesten firedoblet siden lanseringen i 2004. Nytt av året er at smrprty kommer på fat med egne spesialglass for utvalgte serveringssteder, og ølet blir å se på mange av sommerens festivaler landet rundt.

Hektisk sommer

Sommeren er hektisk for bryggeribransjen fordi en tredjedel av årets ølproduksjon selges i juni, juli og august.

- Sånn er det også her ved verdens nordligste bryggeri, med juli som den desidert beste salgsmåneden. Samtidig er ølsalget om sommeren veldig væravhengig, så nå følger vi litt ekstra med på langtidsvarselet, forteller Hamnvi

k.

Årets sommerøl fra Mack er et lyst og lett øl med en godt balansert sødme og en frisk og lett humlearoma, som stammer fra Saazer-humle. Sommerølet passer til skalldyr og ellers alt som hører sommeren til. Utseendet på boksen spiller på midnattssol og sommerstemning.

Andre øl fra Mack i sommer

*Smrprty er et funky øl med en fruktig aroma. Med innslag av hvete i resepten får det lyse ølet en spennende, litt syrlig smak. Smrprty har mottatt Merket for God Design fra Norsk Designråd.

* Fluid Fine Lager er et forfriskende økologisk øl som nytes best iskaldt. Det egner seg godt til å drikke alene, og av mat passer ølet godt til fisk, skalldyr, kylling og lysere kjøttretter.

* LITE er en lys, forfriskende pilsner med fin bitterhet, som nytes best iskald. Ølet inneholder 30 prosent færre kalorier og 60 prosent mindre karbohydrater enn vanlig pilsner.

* Fatøl er en pilsner brygget med innslag av hvetemalt for å gi en premium smak og et godt skum. Ølet har også et mørkere spesialmalt som gir en fin sødme og aroma av nøtter og frukt, men en mild og balansert bitterhet.

* Ice er et øl som egner seg perfekt som tørsteslukker. Ølet er meget lyst, og det har en gullgul farge og en frisk aroma av blomster, malt og humle. Mack Ice brygges etter ice-metoden.

* Arctic Beer er et meget lyst øl, med gullgul farge og en frisk aroma av blomster, malt og humle. Ølet har et godt skum og en fin bitterhet i avslutningen.

* Ludwig Hvete har preg av nellik, banan, sitron og eple. Ølet er et lett og litt syrlig. Weissbier stammer fra Bayern i Tyskland, og er en gammel tradisjon som nesten døde ut, før interessen økte igjen fra 1980-årene.

* Freeze er et alkoholfritt øl med fokus på aktiv livsstil og arktisk tilhørighet, og skiller seg tydelig fra andre alkoholfrie øl. Smaken er lett og forfriskende, med en balansert fylde og ettersmak.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS