Frognerparken3
Frognerparken3

Flest briter besøker Norge i høst

Enten det er solfylte sommerdager eller høststormer – været spiller tilsynelatende liten rolle for Norges største fans. Reisesøkemotoren Skyscanner.no har utarbeidet statistikk over hvilke nasjonaliteter som søker mest etter fly til Norge akkurat nå. Resultatet viser at Norge i høst vil bli mest besøkt av briter og spanjoler.

Publisert

Frognerparken er et av stedene i Norge som har flest utenlandske besøkende. (Foto: Morten Holt)

Skyscanners statistikk over antall søk etter flyreiser til Norge viser hvor høstens turister mest sannsynlig kommer fra. Aller størst er interessen fra britene: De toppet nemlig listen over flest flysøk til Norge i sommer og viser fortsatt størst interesse nå i høst.

Tidligere i vår publiserte Skyscanner en undersøkelse av hvem som er verdens minst likte turister. Resultatet viser at vi må forberede oss på det verste − britene kom nemlig aller dårligst ut. Hovedgrunnen er at mange er beruset og lite interessert i å forstå språket i landene de reiser til.

Briter, spanjoler og italienere

I henhold til topplisten for flysøk nå i høst kan vi i tillegg til fulle briter vente oss besøk fra spanjoler og italienere, som tar andre- og tredjeplassen.

– Våre trofaste britiske gjester er et hardhudet folkeslag når det gjelder vær og vind, så den norske høsten er ikke noe problem for dem. Det er desto mer oppsiktsvekkende at spanjolene, som er vant med et varmere klima, ligger helt i toppen uansett årstid. Kjærlighetsforholdet mellom Spania og Norge er gjensidig − spanjolene beundrer Norges fjorder like mye som vi setter pris på deres strender, sier Linda Edstrand, Skandinavia-sjef i Skyscanner.no.

Trofaste turister

Statistikken viser at Norge har trofaste turister. På listene over sommerens og høstens søk er det ingen større endringer. Svenskene, som ligger på åttendeplass om sommeren, reiser derimot heller sørover om høsten og ryker dermed ut av topp ti-listen. Fremover kan vi forvente oss flere dansker og russere i de norske gatene siden de nå ligger på åttende- og niendeplass på listen over hvilke turister som planlegger flyreiser til Norge i høst.

– Det er interessant å se at stadig flere turister får øynene opp for Norge også i høstmånedene. Når svenskenes interesse kjølner etter sommeren, kan vi vente oss flere besøk fra danske, russiske og spanske turister på flyene til Norge. Det antyder at verken været eller den sterke kronen skremmer turistene fra å reise til Norge i høst, sier Linda Edstrand, Skandinavia-sjef i Skyscanner.no.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS