Brolo Di Campofiorin Masi nett

Masi Brolo di Campofiorin 2006

Nå er en ny årgang av Masi Brolo di Campofiorin lansert, nemlig 2006-årgangen. Den forrige årgangen fikk god omtale, og oppnådde blant annet 90 poeng i The Wine Enthusiast.

Publisert

Brolo Di Campofiorin Masi 2006.

Vinen er fremstilt på 80 prosent Corvina og 20 prosent Rondinella, etter «double fermentation»-metoden. Dette er en videreutvikling av «Ripasso»-metoden, som Masi har registrert som sitt varemerke.

Først gjærer druene rundt tre uker med skallkontakt, og deretter ytterligere 15 dager på bunnfallet etter første gangs gjæring, tilsatt en andel delvis tørkede Corvina-druer.

Lagring skjer i 36 måneder på en blanding av store slovenske eikefat og nye 600-liters Allier- og slovenske fat. Før lansering modner vinen seks måneder på flaske.

Druene er fra vinmarken hvor Campofiorin-produksjonen i sin tid startet. Denne vinen er en perle nå, men har et lagringspotensiale i opptil 20 år.

Denne italienske rødvinen har en intens rubinrød farge med aroma av kirsebær og vanilje. Den er rund og silkemyk i munnen, og kompleks og harmonisk

Den er egnet til pastaretter med kraftige sauser, grillet og stekt kjøtt eller vilt.

Anbefalt serveringstemteratur er 18 grader.

Masi Brolo di Campofiorin 2006

Land/distrikt: Italia/Veneto

Produsent: Masi Agricola S.p.A.

Druer: Corvina (80 %) og Rondinella (20 %)

Alkohol: 14 %

Pris: 175 kroner (Vinmonopolet)

Webside: www.solera.no

"
Powered by Labrador CMS