ZoninWhite

Zonin Soave: Italias hvite flaggskip

At Italia er synonymt med matkunst og nytelse er gammelt nytt for de fleste. Noe mer overraskende er kanskje koblingen mellom hvitvin og Italia, et land som i største grad er kjent for sin røde vinhistorie. Nå lanserer et av Italias mest anerkjente vinhus den populære Zonin Soave, en sommerfrisk hvitvin som frir til våryre nordmenn…

Publisert

I lang tid har italienerne satt gastronomien i høysetet og har nytt stor internasjonal anerkjennelse for sine kvalitetsviner.

Et kapittel i deres omfattende vinhistorie, som ikke har blitt viet den oppmerksomheten de fortjener, er italienske hvitviner. Først i senere år har disse for fullt gjort sitt inntog på Vinmonopolet, og stadig flere italienske hvitviner kjemper nå om nordmenns gunst.

Tall fra Vinmonopolet viser tydelig at italiensk hvitvin er kommet for å bli, salget har økt med over 30 prosent fra 2009 til 2011. Nå lanseres hvitvinen Zonin Soave, som vil befeste Italias posisjon på hvitvinskartet.

I nærheten av Verona

Tradisjonen tro tar italienske viner gjerne navnet fra den regionen de kommer fra – dette gjelder også for Zonin Soave. Men det sies at den italienske poeten Dante ga vinen sitt navn allerede på 1300-tallet, da han døpte den «Soave» som betyr mild og blid.

Vinregionen Soave ligger i nærheten av Verona, og utviklingen av viner startet for fullt opp i 1968.

Soave har utviklet seg enormt og står i dag bak noen av Italias mest interessante og bestselgende viner, med samme navn. Den allsidige Zonin Soave er en sann hyllest til italienske mattradisjoner, og passer like godt på terrassen som ved matbordet.

Gull i munn

Zonin Soave utgjøres av vindruen Garganega, som også har fått kallenavnet "D’Oro" som betyr gull på italiensk. Det kjærlige kallenavnet har sin bakgrunn i den enorme anerkjennelsen Soave har høstet i hjemlandet, og nå vil vinen også erobre nordmenns hjerter.

Zonin Soave har en ren og fruktig duft med hint av både fersken og grapefrukt. Den har en krisp og nokså intens smak av sitrus, grønne epler og tropisk frukt, og egner seg like godt alene som i kombinasjon med de fleste matretter. Zonin Soave anbefales spesielt til skalldyr, fiskesupper, lette pastaretter og vegetariske retter, heter det i en pressemelding.

Produsent: Casa Vinicola Zonin

Druer: Garganega

Alkohol: 11,5 %

Pris: 350 kroner (Vinmonopolet)

Norsk importør: Fine Wines ble etablert i 2006, og er et datterselskap av Ekjord AS ble etablert i 2006.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS