Claes Lindblom nett

Foodservice spiser marked

"Foodservice spiser marked... Bransjens utvikling, trender og interessante konsepter. Hvilke foreteelser, trusler og muligheter påvirker oss mest i Norden. Kokkens rolle i morgendagens måltidsindustri."

Publisert

Det er tittelen på og temaet for det innledende foredraget på seminaret for hele horeca 3. februar på Smak09.

Foredragsholderen som erstatter Mike Hohnen som måtte melde forfall, heter Claes Lindblom (47). Han er en innbytter av virkelig format, bekrefter bl.a. sjefredaktøren i det svenske fagbladet Fast Food.

PERSPECTIVESTM-nettverket

Lindblom har jobbet som rådgiver og konsulent i "hospitality industry" i flere tiår, bl.a. for Narvesen her hjemme.

Han deltar som partner et internasjonalt nettverk av spesialister og trendanalytikere knyttet til PERSPECTIVESTM, med utspring i Los Angeles. Han er selv daglig leder for PERSPECTIVES EUROPETM (Sverige, med kontor i Stockholm).

Grunnla CLR Partner

Claes Lindblom var i sin tid grunnlegger og eier av CLR Partner, Skandinavias ledende konsulentfirma innenfor måltidsindustrien (alle nivåer innen horeca, måltidsindustri og turisme), og daglig leder 1990-2005.

Lindblom og CLR har hatt oppdrag for en rekke store skandinaviske aktører i horeca og convenience (bl.a. Sodexho, Scandic Hotels, Narvesen), men også innenfor handel (Coop, ICA, Bergendahlsgruppen, NK), for produsenter og leverandører (Arla, Cerealia, Carlsberg) og tilknyttede bransjer (bl.a. TV4, StarTour/Fritidsresor og Svenska Spell).

Totalt har han vært engasjert i mer enn 3000 utviklingsprosjekter, hovedsakelig i Skandinavia, men også i Europa for øvrig og på andre kontinenter.

Ettertraktet foredragsholder

Lindblom har vært en ettertraktet foredragsholder, også tilknyttet business schools som for eksempel Handelshögskolan i Stockholm, Stockholms Universitet, Göteborgs Handelshögskola og Restauranghögskolan i Grythyttan.

Han har opptrådt på Elmia FoodMart, GastroNord, svenske DLFs årlige konferanser og vår hjemlige FK-konferansen samt det svenske administrasjonsdepartementet for mat og drikke.

Spaltist

Claes Lindblom er fast skribent i flere fagblader som de svenske Restauranger & Storkök og Fast Food, og leverer også fagartikler til Food Service Europe og University of Central Florida. Han er dessuten et flittig brukt intervjuobjekt for en rekke medier som befatter seg med horeca i Scandinavia.

"Etablert navn"

Sjefredaktør Magnus Lillienström i svenske Fast Food, hvor Lindblom har vært fast spaltist siden starten, sier at "Claes er et etablert navn i Sverige": - Ikke minst fordi han har veldig godt innblikk i bransjens økonomi og forretningssystem.

Hans foretak samarbeider med noen av de store internasjonale spillerne under Perspecitves-paraplyen. Derigjennom har han et svært godt innsyn i internasjonale konsept og aktører, fremholder Lillienström

Pressemelding

Powered by Labrador CMS