Furset B T_lav

Kokkefaget i en brytningstid

Kokkefaget står på menyen på det første store seminaret på Smak09 3. februar: Hvem skal lage og servere den spiseklare maten? Restaurantkongen Bjørn Tore Furset, som er kokk av profesjon, vil fortelle hva faget har betydd for å utvikle to av hovedstadens mest suksessombruste restaurantkonsept, Ekebergrestauranten og Operarestaurantene.

Publisert

Fursetgruppens restauranter omsatte i 2008 for rundt 200 millioner kroner, med resultater som er de færreste i bransjen forunt.

Strandakokkene

Selv er han stolt av å være en av de berømte "Strandakokkene" som blant andre teller Magne Bjørdal og Agnar Gjestad - begge norgesmestere i kokkekunst, brødrene Frank og Jarle Baer - henholdsvis ex-kokkelandslagssjef og kjent oslorestauratør, samt Tore Aspås som er kjøkkensjef på Ekebergrestauranten. I dag hører det med til sjeldenhetene at Bjørn Tore selv trekker i kokkemundur, men på Smak09 vil han gjør det.

Foodservice spiser marked

Seminaret innledes av Trendanalytiker Claes Lindblom, som foredrar over emnet "Foodservice spiser marked... Bransjens utvikling, trender og interessante konsept. Hvilke foreteelser, trusler og muligheter påvirker oss mest i Norden. Kokkens rolle i morgendagens måltidsindustri". Lindblom er en av Skandinavias ledende på sitt felt. Han har jobbet som rådgiver og konsulent i "hospitality industry" i flere tiår, bl.a. for Narvesen her hjemme. Han deltar som partner et internasjonalt nettverk av spesialister og trendanalytikere knyttet til PERSPECTIVESTM, med utspring i Los Angeles.

Rekruttering til kokkefaget

Seminaret avsluttes av Hilde Veum, NHO Reiseliv, som foredrar over emnet: Hvordan sikre rekrutteringen til kokkefaget. Hun er utdannet ved Norsk Hotelhøgskole og har jobbet i hotelldrift i 16 år, både i inn- og utland.

Siden august 2007 har hun hatt NHO Reiseliv som arbeidsgiver, og jobber i hovedsak med rekruttering til fagene resepsjon, reiseliv, servitør og kokk i tillegg til høyere utdanninger innen reiselivsbransjen.

Årets hotelleder og Årets restauratør

Etter foredragene blir det utdeling av prisene for Årets hotelleder og Årets restauratør.

Det er ikke for sent å melde seg på, for mer info og påmelding >>

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS