Haugen-Gruppen logo storkjøkken

Stor aktivitet hos Haugen-Gruppen under Smak 09

Gjennom hektiske dager vil Smak09 bli arena for det som kan krype og gå av aktører i storkjøkkenmarkedet. Haugen-Gruppen satser også stort på messen. Selskapet har en 140 kvadratmeter stor stand og deltakelse fra en rekke internasjonale leverandører hele uka gjennom.

Publisert

Smak 09 har fått mye omtale, og det forventes storinnrykk av besøkende gjennom arrangementet.

- Vi vil ha en stor stand, med demonstrasjoner og aktiviteter fortløpende. På standen vil det demonstreres og vises frem nyheter og varesortiment innenfor kategoriene mat, drikke, vin- og brennevin. Som leverandør av en stor rekke internasjonale merkevarer, vil representanter fra flere av leverandørene delta aktivt, med demonstrasjoner og aktiviteter i løpet av uken, opplyser Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen.

Haugen-Gruppen er også involvert i flere av de offisielle arrangementene som går arrangeres under Smak 09.

Haugen Gruppen på Smak 09

Her følger en oversikt over noen av de viktigste aktivitetene Haugen-Gruppen er involvert i, eller arrangerer i løpet av Smak 09:

Twinings Best Breakfast kårer beste frokost

Twinings Best Breakfast kårer beste hotellfrokost for femte året på rad. Gjennom jurybesøk hos nærmere 400 hoteller høsten 2008, og finalerunder med de beste hotellene før og etter nyttår, er de tre beste hotellene invitert til den offisielle utdelingen under Smak 09. Finalejuryen har bestått av Lars Erik Underthun (restaurantsjef, Feinschmecker), Bengt Wilson (matfotograf), Wenche Andersen (TV-kokk og forfatter av en rekke kokebøker) og Stephen Twining (10. generasjon og i Twinings).

Twinings Best Breakfast arrangeres av Haugen-Gruppen. Utdelingen foretas av Stephen Twining tirsdag 3. februar.

Messedemonstrasjon om te

Gjennom over 300 års virke har Twinings produsert verdens mest populære drikk, med svært høye kvalitetskrav og en god porsjon fagstolthet. Stephen Twining er 10. generasjon i familien, etter Thomas Twining, som starter opp produksjonen i 1706.

Den dag i dag har Twinings fortsatt et lite teutsalg i de opprinnelige lokalene på The Strand i London. Stephen Twining reiser verden rundt og foredrar om te, tekultur, Afternoon Tea og Twinings.

Under Smak 09 deltar Stephen Twining på Haugen-Gruppens messe, med demonstrasjoner og tesmaking tirsdag 3. februar.

Sørafrikansk mat

Haugen-Gruppen har gjennom en årrekke introdusert mat og matkultur fra nye land og verdensdeler. Mattradisjonen fra land som Mexico, Kina, Thailand, India, Spania og Italia har satt sitt preg på sortimentet, og selskapet har også utarbeidet aktiviteter og en omfattende oppskriftsbank.

Det siste tilskuddet i det internasjonale sortimentet, er mat fra Sør-Afrika. Haugen-Gruppen har lansert en serie sauser og chutneys fra Rainbow Cuisine, samt den spennende søte pepperfrukten Peppadew, fra produsenten med samme navn.

Onsdag 4. februar vies til Sør-Afrika, med demonstrasjoner og prøvesmaking. Afrikansk mat er kjent som noe av det mest varierte som finnes. Den Sørafrikanske kokken Carl Sondergaard vil demonstrere et lite utvalg av den smaksrikdom som kjennetegner Sørafrikansk mat.

Kåring av Nasjonal pizzamester 2009

Haugen-Gruppen er en av hovedleverandørene bak konkurransen. Det konkurreres i klasse for Amerikansk bunn (onsdag 4. februar) og Italiensk bunn (torsdag 5. februar). Hoveddommer er Craig Whitson, sammen med meddommere.

Indisk mat

Indisk mat er en av de matkulturer som virkelig har opplevd stor vekst

gjennom de siste årene. En tidligere oppfatning om at indisk mat er ensbetydende med sterk mat, er etter hvert blitt vannet ut.

I stedet er det en smaksvidde av dimensjoner som kjennetegner indisk mat, der retter som mild Korma, og sterke retter som Vindaloo eller Madras danner ytterpunktene på smaksskalaen. Patak's er en verdensomspennende produsent av indisk mat. Opprinnelig drevet av den indiske familien Kirit og Meena Pathak, som slo seg ned i England. Der startet de opp produksjon av autentisk indisk mat, i Vest-Europa.

Under Smak 09 vil Patak's og indisk mat være fokusområdet når Anjali Pathak, datter av Kirit og Meena Pathak, demonstrerer og forteller om indisk mat på Haugen-Gruppens stand. Det skjer torsdag 5. februar.

Indonesisk mat

Indonesisk mat minner på mange måter om det de fleste regner som klassisk asiatisk mat, eller kinesisk. Som kineserne, benytter også indonesierne wok i stor grad. Et stort og spennende utvalg av grønnsaker, nudler eller ris, gjerne kjøtt, og en woksaus som passer til. Go-Tan er en produsent som har forenklet det å woke for storkjøkkenkunder.

Han Go fra Go-Tan besøker Smak09 fredag 6. februar.

Powered by Labrador CMS