NasjonalPizzamesterHåvardNelvikitaliensk

Tre vinnere i Nasjonal Pizzamester

Proffene har konkurrert i ”Italiensk pizza”, ”Amerikansk pizza ” og ”åpen klasse”. Konkurransen var åpen for alle pizzabakere, fra gatekjøkkenet til gourmetrestauranten. Håvard Nelvik (bildet) vant den italienske klassen, Bodil Hasselknippe den amerikanske, mens Besian Kabashi vant den åpne klassen.

Publisert

Håvard Nelvik fra Cin Cin Pizzeria var strålende fornøyd med seieren i ”Italiensk klasse”.

Først ut var de 12 deltakerne i ”Italiensk pizza”. De konkurrerte i fire heat med tre deltakere i hvert. Det var veldig jevnt blant de tre beste, informerte konferansierer Frode Selvaag.

Om hoveddommer Morten Schakenda måtte sette fingeren på noe negativt så var det at deltakerne generelt brukte for mye garnityr på pizzaene.

- Det er bedre med god kvalitet på garnityret enn kvantitet, sier Schakenda.

Vinneren i ”Italiensk pizza” ble Håvard Nelvik fra Cin Cin Pizzeria på Bislett i Oslo. Andreplassen gikk til Athanasios Bozaniz fra Ristorante Oliveto i Egerund og tredjeplassen gikk til Besian Kabashi fra Capri Restaurant på Geilo.

Amerikansk pizza

Bodil Hasselknippe fra Pizzastua, som vant klassen "amerikansk pizza", i aksjon.

På messens andre dag konkurrerte Seks deltakere i ”Amerikansk pizza”. To av deltakerne skilte seg ut i forhold til resten og det var blant annet fordi bunnen var jevn og fin og de brukte mye ost.

Vinneren i ”Amerikansk pizza” ble Bodil Hasselknippe fra Pizzastua i Asker. Vinnerpizzaen hadde et norsk preg og originalitet med garnityr bestående av blant annet sjampinjong, skogsopp, kantarell og tyttebær. Andreplassen gikk til Peter Person fra Classic Pizza på Røyken og tredjeplassen gikk til Jeanette Lindgren fra Snipetorp kiosk og dagligvare i Skien.

Åpen klasse

Torsdag konkurrerte ni deltakerne i ”åpen klasse”. Med ”åpen klasse” mener vi bl.a innbakt pizza og hele skalaen over til dessert pizza.

Fra venstre Morten Schakenda, Per Eik, vinner i ”åpen klasse” Besian Kabashi fra Capri Restaurant og Burim Kabashi.

Besian Kabashi fra Capri Restaurant på Geilo gikk av med seieren i ”åpen klasse”. Han imponerte juryen med sin dessert pizza. Andreplassen gikk til Tomaz Tomala fra Pizzastua i Asker og tredjeplassen gikk til Farid Ghouas fra Pamparius Pizza på Kolbotn.

De helproffe i egen showkonkurranse

– Peppes Pizza, Dolly Dimples og Pizzabakeren ble invitert til en avsluttende showkonkurranse torsdag. Tor Morten Myrseth fra Peppes Pizza, William Gulliksen fra Pizzabakeren og Andreas Hatjoullis fra Dolly Dinples tryllet fram hver sin helt nye pizza. Spenningen bestod i hvem som lager den beste, nye pizzaen av de tre profilerte kjedene. Kanskje en av vinnerpizzaene blir en av morgendagens merkevarepizzaer? – sier Per Eik, arrangementsansvarlig med et stort smil. Dette er selvfølgelig show, og skal være det!

Pizzabakeren gikk av med seieren i ”showklassen”

William Gulliksen, som er gründer av Pizzabakeren og gikk av med seieren i ”showklassen”. Hoveddommer Morten Schakenda ble veldig positivt overrasket over den gode smaken.

Premiene

Hovedpremier i klassene italiensk pizza og amerikansk pizza er en pizzaovn til en verdi av 30 000 kroner.

Hovedpremien i Åpen klasse er en tur til World Championship i pizzabaking i Parma, Italia og åpen invitasjon til VM i pizzabaking.

Juryen

Konkurransen hadde en godt sammensatt jury bestående av Morten Schakenda fra Bakeriet i Lom, Erik Sevaldsen fra Åpent Bakeri på Torshov i Oslo og Jakob Bulow Hansen fra Baltazar Ristorante & Enoteca i Oslo.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS