Kjartan Skjelde Ingrid Espelid Hovig Hovig Matprisen

Matprisen til Kjartan Skjelde under Gladmat

Den 12. Gladmat-festivalen i Stavanger åpnet i går, med temaet ”Matgleder, ferskt - friskt – smakfullt!” Kjartan Skjelde, som blant annet er medeier og kjøkkensjef på populære Tango i Stavanger, ble tildelt Matprisen 2009.

Publisert

Kjartan Skjelde fikk seg en stor overraskelse da han ble ropt frem til scenen for å motta prisen. Han var til stede på åpningen som følge til Ingrid Espelid Hovig. (Foto: Gladmat)

Bjørn A. Stangeland fra Chaine de Rôtisseurs Rogaland delte ut Matprisen 2009, til kokken Kjartan Skjelde, med følgende begrunnelse:

Kjartan Skjelde..

… var med på Det Norske Kokkelandslaget som vant Olympiske Leker for kokker i Erfurt i Tyskland i 2008

... er medeier og kjøkkensjef på Tango – blant landets ledende restauranter, der de siden starten har brukt norske og lokale råvarer.

… er kreativ og nytenkende, en verdig representant for det Nordiske kjøkkenet

… veileder lokale produsenter med å utvikle produkter og råvarer slik at de finner veien til et bredere marked.

… er en sentral kraft på Gastronomisk Institutt, der han inspirerer sine kolleger til å strekke seg lengre.

Gladmat

Gladmat har tilbud til alle, barn, unge og voksne! Magnhild Meltveit Kleppa understreket i sin åpningstale hvor viktig det er å inkludere barn og unge slik Gladmat gjør:

– Slik er dere med og skaper flere interesserte matprodusenter og flere engasjerte kunder. Ikke et vondt ord om pølser og chips. Men det er viktig å vise alternativer! Noe av det aller største er det disse dagene blir utviklet nye, unge talenter.

Les mer om Gladmat på Gladmats webside her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS