Dette er de første bildene av Hurtigrutens storsatsing på Svalbard. (Alle foto: Hurtigruten Svalbard)

Historisk Svalbard-satsing

Hurtigruten skal investere 200 millioner kroner i den største reiselivsinvesteringen på Svalbard noensinne, med kraftig utvidelse og oppgradering av hoteller, restauranter og naturbasert reiseliv.

Publisert
Dette er de første bildene av Hurtigrutens storsatsing på Svalbard. (Alle foto: Hurtigruten Svalbard)

– Det er en investering for fremtiden, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Gjennom datterselskapet Hurtigruten Svalbard, er Hurtigruten den største og eldste reiselivsbedriften på Svalbard. Nå vokser virksomheten ytterligere, med en omfattende investering i reiselivsaktivitet, restauranter og hoteller.

Dette er de første bildene av Hurtigrutens storsatsing på Svalbard. Bildet viser hvordan restauranten på Radisson Blu Polar Hotel - verdens nordligste fullservicehotell - vil se ut etter oppgraderingen. (Foto: Hurtigruten Svalbard)

Største reiselivsinvesteringen på Svalbard noensinne

– Dette er den største reiselivsinvesteringen på Svalbard noensinne. For Hurtigruten er det en investering i fremtiden. Det vil ikke gi noen kortsiktig gevinst. Men den er med på å løfte kvaliteten og sikre en bærekraftig vekst i reiselivet på Svalbard, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam.

Dette er de første bildene av Hurtigrutens nye storsatsing på Svalbard. Bildet viser hvordan nye Funken Lodge vil se ut etter oppgraderingen. (Foto: Hurtigruten Svalbard)

– Hurtigrutens satsing vil også sørge for lokal verdiskaping, lokale arbeidsplasser og fortsatt norsk aktivitet på Svalbard. Samtidig er vi med på å bevare verdifull polarkompetanse som Norge har bygget opp gjennom generasjoner, sier Skjeldam i en pressemelding.

Løft for Svalbard

– Denne satsingen blir et løft for hele reiselivet på Svalbard, og er viktig for hele Svalbard-samfunnet. Det er dette Svalbard skal leve av framover, sier administrerende direktør i Hurtigruten Svalbard, Knut Harald Holst-Hansen.

I fjor viste tallene at reiseliv for første gang har gått forbi gruvedrift målt i omsetning på Svalbard.

Dette er de første bildene av Hurtigrutens storsatsing på Svalbard. Bildet viser ett av rommenepå Radisson Blu Polar Hotel - verdens nordligste fullservicehotell. (Foto: Hurtigruten Svalbard)

– Da Hurtigrutens grunnlegger Richard With startet ekspedisjonscruise til Svalbard i 1896, skapte han grunnlaget for snart 125 år med ekspedisjonsturisme for Hurtigruten. Potensialet for en fornuftig og bærekraftig vekst på Svalbard er fortsatt stort. Men det må skje innenfor bærekraftige rammer, sier Holst-Hansen.

Total prislapp på Hurtigruten Svalbards nye storsatsing er på 200 millioner norske kroner, og omfatter blant annet (se under):

Radisson Blu Polar Hotel

Funken Lodge.(Foto: Hurtigruten Svalbard)

Verdens nordligste fullservicehotell blir kraftig utvidet og oppgradert med to nye bygninger.

I tillegg til opp mot 100 nye rom og suiter, nytt konferansesenter og nye bar- og loungeområder, skal også restauranten og fellesområdene totalrenoveres.

Se flere bilder av nye Radisson Blu Polar Hotel: Restaurant || Lounge || Rom ||

Spistbergen Hotel blir Funken Lodge

(Foto: Hurtigruten Svalbard)

Hotellet, som i dag heter Spitsbergen Hotel (også kjent som Funken), skal gjennom den største oppgraderingen i hotellets historie.

Våren 2018 gjenoppstår det som Funken Lodge, med helt nye rom, og nye fellesområder som inkluderer bar- og loungeområder, ny resepsjon, og en nyoppusset Funktionærmessen restaurant.

– Dette er et stykke Svalbard-historie som endelig får den drakten det fortjener. Funken Lodge skal fortsatt ha Svalbards beste restaurant. Nå blir det også Svalbards beste hotell, sier Skjeldam.

Se flere bilder av nye Funken Lodge: Resepsjon || Lounge ||

Ing. G. Paulsen

Snøskuter-utleie- og polarutstyrsbutikken, oppkalt etter mannen som importerte Svalbards første snøskuter i 1961, skal gjennom en omfattende utvidelse og ombygging. Når anlegget står ferdig, blir det et moderne opplevelsessenter for Hurtigruten Svalbards utfluktsgjester.

Se flere bilder av nye IGP: Eksteriør || Inngangsparti || Resepsjon ||

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Hurtigruten Svalbard

Hurtigruten Svalbard AS er Svalbards eldste og største reiselivsbedrift og turoperatør, og het tidligere Spitsbergen Travel.

Konsernet er heleid av Hurtigruten AS, har rundt 200 ansatte og en årsomsetning som i 2017 er forventet å nå 300 millioner kroner.

Hurtigruten Svalbard AS eier og drifter Radisson Blu Polar HotelSpitsbergen Hotel (Funken), Coal Miners’ Cabins, samt restauranter og barer på de tre stedene.

Selskapet eier og driver også outdoorbutikken Longyear78 og Ing. G. Paulsen (IGP) som er en handelsbedrift og leverandør av snøscootere, båt og tilhørende utstyr.

Hurtigruten Svalbard driver også et bredt spekter av turopplegg på Svalbard, fra dagsaktiviteter til ekspedisjonsaktige utflukter i mindre grupper - både sommer og vinter. 

Hurtigruten er den legendariske ruten langs norskekysten; originalen siden 1893. Fra 2016 tilbyr Hurtigruten ekspedisjonsreiser med fire skip i Arktis ved Svalbard, Island og Grønland, og seilinger til Antarktis. I alt 11 skip tilbyr opplevelsesreiser langs norskekysten, hver dag hele året.

Powered by Labrador CMS