Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Høyner sikkerhetsnivået

Hyatt har funnet frem til en overvåkningsløsning som oppfyller den internasjonale hotellkjedens sikkerhetskrav.

Publisert
Hyatt Place.
Hyatt Place.

«Som eier eller daglig leder av et hotell ønsker man naturligvis at gjestene får en god opplevelse og føler seg trygge. Dette krever at sikkerheten er på topp, og her spiller kameraovervåkning en avgjørende rolle. På Hyatt Place, som er en del av den internasjonale Hyatt-kjeden, har de funnet frem til en overvåkningsløsning som oppfyller den internasjonale hotellkjedens sikkerhetskrav, samtidig med at systemet er driftssikkert og enkelt å betjene for hotellpersonalet», heter det i en pressemelding.

For hoteller som har hundrevis av gjester hver dag året rundt, er videoovervåkning en nødvendighet. Overvåkningsbildene hjelper personalet med å sikre hotellets områder og fasiliteter, slik at gjestene kan føle seg trygge. Men hotellovervåkning kan være en kompleks oppgave, siden løsningen både skal gi optimal sikkerhet og samtidig være effektiv og enkel å betjene. På det 13 etasjer høye Hyatt Place, som i slutten av 2015 åpnet like ved Amsterdams lufthavn med over 300 rom og mange fasiliteter, har de funnet en løsning som oppfyller begge kravene.

Overvåkning av alle offentlige arealer

Hyatt Place rår over mange kvadratmeter gangarealer, heiser, loungeområde, resepsjon, bar og restaurant, som alt sammen krever overvåkning for å oppnå optimal sikkerhet. Dette var konklusjonen på den innledende behovskartleggingen til installasjonspartneren Vermeesch Installations da det nyåpnede hotellet skulle utstyres med overvåkningskameraer.

Derfor ble en rekke dag/natt-kameraer fra den tyske overvåkningsprodusenten Mobotix satt opp rundt på hele hotellet. Valget falt på dobbeltlinsekameraer med høyoppløselig bildesensor. Det gjør det mulig å sikre to områder, for eksempel i et stort rom eller en lang gang – med samme kamera døgnet rundt.

Bare det vesentligste tas opp

Takket være Mobotix’ desentraliserte konsept er kameraene svært effektive sammenlignet med andre, sentraliserende systemer. Hvert kamera er utstyrt med en innebygget datamaskin, og opptakene kan lagres på et SD-kort eller overføres til en NAS-server.

Dessuten sørger Mobotix’ programvareløsning MxActivitySensor automatisk for at kameraene kun tar opp og lagrer viktige hendelser og situasjoner. Gjester som snakker sammen i hotellets lounge eller i en av korridorene, blir for eksempel ikke tatt opp. Opptaket startes først hvis noen nærmer seg eller beveger seg vekk fra gruppen. På den måten blir en mengde maskinvare og programvare overflødig, og hotellet sparer båndbredde. For å verne om gjestenes privatliv hentes og ses opptakene bare hvis det er grunn til det, og IP-systemet er dessuten konfigurert til å automatisk skrive over opptak etter en viss tid, heter det i pressemeldingen.

Driftssikkert

– Hos Hyatt Place har særlig systemets brukervennlighet vakt stor begeistring, forteller hotellets Engineering Manager Pim Roelink.

–Som ansvarlig for IP-sikkerhetssystemet er den største fordelen for meg at systemet er så lett å betjene. Man trenger ikke særlig mye opplæring innen håndtering av kameraer for å hente frem og gå gjennom opptakene når behovet melder seg. Heldigvis er det sjeldent nødvendig, men nettopp derfor er det viktig at videostyringssystemet har et lett forståelig grensesnitt, sier han.

Overvåkningssystemet fra Mobotix har allerede bevist sin driftssikkerhet. Kort tid etter oppsettet ble systemet nemlig for alvor satt på prøve, da en stor strømsvikt rammet Noord-Holland og lamslo størstedelen av regionen, heter det i pressemeldingen.

– Strømsvikten hadde overhodet ingen innvirkning på kameraene våre, som forble funksjonelle takket være en back-up i strømtilførselen. Og skulle det skje at nettverksforbindelsen til den sentrale datamaskinen og lagringssystemet bryter sammen, vil det heller ikke skape problemer – takket være det interne minnekortet som alle Mobotix-kameraene er utstyrt med, og som automatisk lagrer opptak i et par dager, sier Pim Roelink.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Mobotix AG

Tysk produsent av profesjonell videobehandlingsprogramvare (VMS) og IP-kameraer.

Mobotix er et programvareselskap med egne IP-kameraprodukter, alle laget i Tyskland. I 2005 lanserte Mobotix sitt første profesjonelle videobehandlingssystem, som fortsatt brukes i tusenvis av installasjoner over hele kloden.

Systemet brukes også på steder med høy sikkerhet, som fengsler, flyplasser og fotballstadioner, i og med at Mobotix-systemer ikke har noen restriksjoner når det gjelder brukere eller kameraer.

Det profesjonelle VMS-systemet og videoanalysen er inkludert i systemtilbudet og er gratis og uten lisensavgifter.

I tillegg er programvareoppdateringer gratis via nedlasting.

Les mer på Mobotix.no

 

Powered by Labrador CMS