Britannia Hotel blir Norges andre og Nordens femte hotell i den eksklusive samlingen av hoteller i «The Leading Hotels of the World». (Illustrasjon: Britannia Hotel)

Britannia Hotel inn i eksklusivt selskap

Britannia Hotel i Trondheim blir Norges andre og Nordens femte hotell i «The Leading Hotels of the World», en samling av verdens mest eksklusive og flotte hoteller.Det skjer nesten ett år før hotellet skal gjenåpnes.

Publisert
Hotelldirektær Mikael Forselius (til venstre) og salgs- og markedsdirektør Peter Gjerde. (Foto: Britannia Hotel)

Fra før er det bare Hotel Continental i Oslo i Norge som har vært med i den eksklusive medlemsklubben. I Norden er det ytterligere tre medlemmer; D`Angleterre i København, Grand Hotel i Stockholm og Kämp i Helsinki.
Per i dag består «The Leading Hotels of the World» av om lag 375 hoteller i 75 land over hele verden.

Britannia Hotel er for tiden inne i det siste året av en treårig, omfattende totalrenovering, etter at hotellet ble kjøpt av Odd Reitan i slutten av 2015.

Hotellet stengte sommeren 2016, og åpner dørene igjen 1. april i 2019. Da med 257 nye rom og suiter, seks restauranter og barer, spa & gym, ballroom og selskapslokaler, i tillegg til nye konferanse- og møtefasiliteter.

En unik mulighet

– «Leading Hotels of the World» er en meget sterk merkevare og en svært attraktiv samarbeidspartner for Britannia, og vi ser frem til å jobbe tett med de i årene fremover for å øke andelen internasjonale gjestedøgn til Britannia og Trondheim by. Gjennom de internasjonale salgs- og distribusjonskanalene deres og kvalitetsstemplet som medlemskapet gir oss, åpnes dørene for et nytt marked med internasjonale high-end gjester fra hele verden, mener salg- og markedsdirektør Peter Gjerde.

Tegning av et deluxe-rom, slik det blir når Britannia Hotel åpnes 1. april 2019. (Skisse: Britannia Hotel)

– Vi får innpass i et unikt nettverk av noen av verdens beste hoteller, som vi kan samarbeide med og måle oss opp imot. Britannia Hotel blir nå virkelig en del av det gode selskap, som i tillegg til de fire øvrige nordiske medlemmene, også inkluderer storheter som Ritz Hotel i London og Paris, Le Sirenuse i Positano, Le Royal Monceau og Le Bristol i Paris, Faena Hotel i Miami og Negresco i Nice for å nevne noen av de over 375 unike medlemmene, sier Peter Gjerde.

Skal bli et reisemål

– Vi har ett mål om at Britannia skal bli et av Skandinavias aller beste hotell – og et reisemål i seg selv. Gjennom dette samarbeidet, og med de kravene som «Leading Hotels of the World» stiller til servicegrad, hotell- og restaurantfasiliteter og gjestebehandling, er vi overbevist om at vi skal klare å lykkes med det. Vi gleder oss enormt til åpningen neste år, og ser frem til å ønske både norske og internasjonale gjester fra hele verden velkommen til nye Britannia, sier en fornøyd hotelldirektør, Mikael Forselius.

Les også: Britannia skal bli et reisemål

Strategisk riktig valg

– Dette er et strategisk riktig og viktig veivalg for Britannia Hotel. De kvalitetene som investeres i selve hotellet nå, både på rom og suiter, i alle fellesområder, i spa og i de ulike konseptene vi planlegger på mat- og drikke, er på internasjonalt femstjerners nivå. Nye Britannia Hotel er en god match for «Leading Hotels» i Skandinavia, og vi gleder oss til å se effekten av samarbeidet. Dette er et riktig steg på veien mot å nå hotellets visjon om å skape et reisemål, uttaler prosjektleder for Britannia Hotel AS, Bjarte Gjerde.

Les også: Christopher Davidsen skal lede Speilsalen på Britannia Hotel

Les også: Ulf Dalheim skal lede den nye vinbaren på Britannia Hotel

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

«Leading Hotels of the World»



«Leading Hotels of the World» ble stiftet i 1928, og er eid av 65 av medlemshotellene og har 25 salgskontorer totalt i verden.

 «Leading Hotels of the World» består av 375 hoteller i 75 land over hele verden.

Felles for dem alle, er at de er spesielt utvalgte femstjerners hotell som må etterleve en svært streng kvalitetsstandard på over 800 sjekkpunkter.

Nye medlemmer må også bli anbefalt inn av eksisterende medlemmer, og må bestå flere tester i tillegg til å bli valgt inn av en egen jury. Standardene tar blant annet for seg kvaliteten på hotellfasiliteter og tjenester, restauranter og velvære-fasiliteter, og viktigst: servicenivå og gjeste-oppfølging i alle ledd.

Alle hotellene blir grundig testet hvert år av hemmelige inspektører som følger opp de 800 punktene og sikrer at det leveres på den høye kvalitetsstandarden som et medlemskap i «Leading Hotels of the World» krever.

Britannia Hotel blir tilgjengelig på nettsiden Lhw.com fra august i år.

Les mer på Lhw.com

Britannia Hotel

Britannia Hotel åpnet første gang i 1870, og på nytt med dagens fasade i 1897.

Hotellet er å regne som en av hotell-ikonene i Norge og har opp i gjennom årene vært et svært viktig møtested for Trondheims befolkning. 

Nye Britannia Hotel, som åpnes 1. april 2018, får 257 nye rom og suiter, flott spa og velværeavdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og selskapslokaler.

I tillegg blir det seks spennende mat og drikke-konsepter; fra spennende, uformelle restauranter og barer, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, ledet av Christopher Davidsen. Nylig ble det også bekreftet at hotellet får en helt ny vinbar ledet av Ulf Dalheim.

Les mer på Britannia.no

Powered by Labrador CMS