Comfort Hotel Stavanger. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Stavanger-hotell er konkurs

Comfort Hotel Stavanger er konkurs. 13-14 ansatte mister jobben i det som er Petter A. Stordalens første hotellkonkurs noensinne.

Hotellet, som ligger i sentrum av oljehovedstaden, har vært stengt siden 26. mars i fjor, to uker etter at Norge koronastengte.

– Jeg kan bekrefte at vi har begjært oppbud for Comfort Hotel Stavanger. Vi har strevd en stund der, og nå er det rett og slett ikke forsvarlig å drive hotellet lenger, sier konsernsjef i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, til Stavanger Aftenblad.

Regnskapene til Comfort Hotel Stavanger viser at hotellet har gått med rundt 12 millioner kroner i minus de siste fem årene. I 2019 ble resultatet 5,3 millioner kroner i minus.

Første Stordalen-konkurs

Comfort Hotel Stavanger er Petter A. Stordalens første konkurs - noensinne. (Foto: Arkiv)

Stavanger-hotellet, som ligger midt i sentrum, er det aller første hotellet Petter A. Stordalen må slå konkurs.

– Vi har holdt på i over 25 år, og har rundt 200 hoteller i hele Norden. Likevel har dette aldri skjedd før. Det viser hvilken ekstrem situasjon vi står i for tiden. Dette er helt uvanlig for oss. Vi kan ikke forsvare å holde hotellet kunstig i live lenger for å dekke opp underskudd år etter år. Da er det vår plikt som eiere å si stopp og ta ansvar. Det er det vi gjør nå, sier Silseth til E24.no.

Mister jobben

Konkursen betyr at det er rundt 13–14 ansatte som nå mister jobben.

– Vi som eiere taper en del på en konkurs. Det samme gjør gårdeier som mister leieinntekter. Men det betyr lite sammenlignet med de folkene som nå mister jobben sin og går en usikker tid i møte, sier Silseth, som legger til at Nordic Choice skal prøve å hjelpe sine tidligere ansatte så godt de kan.

Det er eiendomsutvikler Kjell Madland som eier Klubbgata 3 gjennom selskapet Aton AS.

Du kan lese hele saken på E24.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS