Inn i Team Hotels: Sola Strand Hotel. (Foto: Sola Strand Hotel)

Ny eier for ikonisk hotell ved Solastranden

Sola Strand Hotel går inn i porteføljen til Glastad Holding, og vil fra 1. januar 2021 driftes av Team Hotels AS.

Publisert
Sola Strand Hotel blir en del av Team Hotels. (Foto: Sola Strand Hotel)

I over 100 år har Sola Strand Hotel bygget opp sitt renommé som et av landets ledende retreat-hoteller. Nå har Glastad-familien kjøpt hotellet med ambisjoner om å løfte det ytterligere.

Endre Tarald Glastad. (Foto: Henrik Moksnes)

15 minutter fra Stavanger, fem minutter fra Stavanger Lufthavn, mellom Solastrandens sanddyner og med storslagen utsikt mot Atlanterhavet, ligger Glastad-familiens åttende hotell.

– Beliggenheten er spektakulær, og Solastranden er av britiske journalister kåret til verdens sjette beste strand. Sola Strand Hotel skal både bli et klassisk europeisk badehotell og Norges mest unike flyplasshotell. Det er en glede å ønske Sola Strand Hotel velkommen til gruppen vår, sier administrerende direktør Endre Tarald Glastad.

Hotell med 135 rom

Det 135 roms store hotellet har konferansefasiliteter med plass til 350 gjester, spa-anlegg, restaurant, strandbar og strandlinje. Hotellet går inn i porteføljen til Glastad Holding fra 1. januar 2021, og vil driftes av Team Hotels AS.

– Vi har ambisjoner om å befeste Sola Strand Hotel som Rogalands ledende destinasjon både for turister og forretningsreisende. Vi skal være best på velvære, selskaper og konferanser. I en usikker situasjon for internasjonal turisme skal vi tilby fantastiske fritidsmuligheter, sier administrerende direktør i Team Hotels, Terje Ropstad.

Les også: Trofaste ansatte på Sola Strand Hotel

Rik historie

Sola Strand Hotel er en del av De Historiske Hotel og Spisesteder. Hotellet ble i utgangspunktet anlagt som bevertningssted for Stavangers bedrestilte like før første verdenskrig brøt ut, men ble gjort om til hotell på 1920-tallet. Allerede da var Sola og Jæren viden kjent for sitt vakre, åpne og hardføre landskap og en godt etablert attraksjon utover områdets grenser. Ellen og Axel Lund kjøpte hotellet i 1927, og det er stiftelsen etter dem som frem til nå har eid hotellet.

Team Hotels

Team Hotels er en hotelloperatør som drifter hoteller både med og uten kjedetilhørighet. Selskapet ble startet i 2018 og består i dag av seks hoteller i Norge. Driftsorganisasjonen består av spesialister innen drift, revenue-management, økonomi, markedsføring, IT og HR. Selskapet har hovedkontor i Oslo.

Hoteller: Hotel Klubben (Tønsberg), Hotel Caledonien (Kristiansand), Farsund Resort (like utenfor Farsund), Rederiet Hotel (Farsund), Sola Strand Hotel (Sola), Victoria Hotel (Stavanger).

– Stiftelsen selger Sola Strand Hotel til Glastad Farsund AS for å sikre at det skal få en god videreutvikling og ha en kapitalsterk eier i ryggen. Videreføring av driften skal i fremtiden bygge på dagens organisasjon, samt bidra til å videreføre Sola Strand Hotel i Ellen & Axel Lund Stiftelsens ånd, sier styreleder i Ellen & Axel Lunds Stiftelse, Leon Eide.

Midlene fra salget skal gå til opplæring og kompetansebygging innen hotell-, restaurant- og reiselivsnæringen. Stiftelsen vil delta i prosjekter som støtter forskning, nytenkning, rekruttering og opplæring, for å gjøre yrket mer attraktivt å jobbe i.

Team Hotels vokser

Hovedvekten av Glastad-gruppens hotell- og selskapsinvesteringer ligger på kyststrekningen mellom Oslo og Bergen. Det er ikke unaturlig da familiens 200-årige næringseventyr kan spores tilbake til den lille byen Farsunds shippingmiljø.

– Vi har ikke formelt avgrenset investeringene våre til denne kyststripen, men det er klart at vi kjenner denne regionen best og det er derfor enklere for oss å følge opp investeringene her, sier Endre Glastad.

Gruppen har en bred portefølje, og er blant annet investert i skipsfart, eiendom, finansielle tjenester og sjømat.

Sola Strand Hotel

Bygd: 1914

Antall rom: 135 + 20 konferanserom

Fasiliteter: Restaurant, strandbar, strandlinje, konferanseanlegg med plass til 300 gjester samt spa med blant annet svømmebasseng, tre badstuer og fem behandlingsrom.

Areal: 10 500 kvadratmeter

Eies av: Glastad Farsund AS

Driftes av: Team Hotels

Glastad Holding

Hovedkontor: Farsund

Hoteller: Hotel Klubben, Tønsberg

Hotel Caledonien, Kristiansand

Thon Hotel Kristiansand, KRS (54%)

Farsund Resort, Farsund

Rederiet Hotel, Farsund

Sola Strand Hotel, Sola

Victoria Hotel, Stavanger

Hotel Norge, Bergen (50%)

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS