Paul Brodahl. (Foto: Tribun)
Paul Brodahl. (Foto: Tribun)

Hotelltopp til hotellrådgivingsselskap

Tidligere forretningsutviklingsdirektør i Scandic Hotels og Nordic Choice Hotels, Paul Brodahl, er ansatt i hotellrådgivingsselskapet Tribun. Han startet i selskapet 1. oktober.

Publisert
Paul Brodahl. (Foto: Tribun)
Paul Brodahl. (Foto: Tribun)

Rådgivningselskapet har tidligere etterlyst mer profesjonalitet innenfor prosjektledelse av renovering av hoteller og utvikling av nye hoteller. Nå utvider de kompetansen med Paul Brodahl, som har mangeårig erfaring fra de to selskapene som har hatt størst utvikling i Skandinavia de siste tiårene, Scandic og Nordic Choice Hotels.

– Hans lange og solide erfaring innen økonomi og eiendomsutvikling blir svært verdifullt for oss. Han tilfører oss kompetanse innen etableringsstudier og kan bistå kunder i forhandlinger om nye leieavtaler, samt endringer eller fornyelse av eksisterende leieavtaler, sier daglig leder i Tribun, Gisle Tangenes.

Brodahl er utdannet siviløkonom.

Merker ikke nedgangstidene

Globalt går reiselivsbransjen gjennom sin hardeste periode i moderne tid, og dette rammer selvsagt også skandinavisk hotellindustri. Tangenes mener likevel at tidspunktet nå er godt for å posisjonere seg til bransjen igjen får et løft.

– Vi vet ikke hvor lang tid krisen vi er inne i tar. De som nå benytter muligheten hvor belegget og etterspørselen er lav til renovering og nyetablering, vil posisjonere seg svært godt når markedet igjen normaliseres, sier han.

Som rådgivningsselskap sitter Tribun med fingeren på pulsen til morgensdagens hotellmarked, og kan fortelle om betydelig investeringsvilje.

– De som har mulighet, benytter situasjonen til å bedre egen markedsposisjon. Vi ser derfor faktisk en oppgang i henvendelser og oppdrag, og jeg er overbevist om at vi ser et klarere skille mellom hotellproduktene før og etter pandemien, forteller han videre.

Bredere spekter av tjenester

Etterspørselsoppgangen gjør også at Tribun ønsker å tilby et større spekter av tjenester. Med rekrutteringen av Brodahl tar selskapet et tydelig grep om utviklings- og etableringsarbeidet i skandinavisk hotellindustri. I tillegg til teknisk kompetanse, besitter Brodahl bred erfaring når det kommer til relasjoner om eksisterende gårdeiere og nye kontrakter.

– Vi ønsker å bygge opp et kompetansemiljø på dette området, med mål om å vesentlig profesjonalisere utviklings- og renoveringsarbeidet for hotellbransjen. Med Paul på laget er vi på god vei til å nå dette målet, men vi ønsker å rekruttere flere dyktige personer, sier styreleder og partner i Tribun, Rune Jakobsen.

– Vi er nå et team med erfaring fra alt til teknisk bistand, prosjektledelse, konseptutvikling, etableringsstudier og leietakersøk for både hotell og restaurant. Vi mener dette markedet er underutviklet og ser stort potensial for hotellselskap som setter dokumentert erfaring foran prøve- og feilemetoden, sier Jakobsen.

Rådgivningsselskapet Tribun

* Tribun er et rådgivningsselskap spesialisert på prosjektledelse innenfor utvikling av nye hoteller og renovering av eksisterende hoteller.

* Tribun ble stiftet av Rune Jakobsen og Gisle Tangenes i april 2019, og består i dag av fire personer med lang erfaring fra hotellbransjen.

* Tribun leder store utviklings- og renoveringsprosjekter i Skandinavia.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS