Røros og Røros Hotell AS med administrerende direktør Terje Lysholm i spissen, blir sterkt berørt av øvelsen NATO-øvelsen Trident Juncture 2018. (Foto: Morten Holt)

Historisk stor avtale for Røros Hotell

Røros Hotell har inngått en stor avtale i forbindelse med den gigantiske Nato-øvelsen Trident Juncture 2018, som arrangeres i oktober og november neste år. Avtalen innebærer blant annet kjøp av om lag 6000 romdøgn, samt og leie av Storstuggu i oktober og november 2018.

Publisert
Røros. (Foto: Morten Holt)

Det er meldt at opp mot 35 000 allierte soldater fra om lag 30 forskjellige nasjoner skal delta i øvelsen, der Midt-Norge og Røros blir sterkt berørt. Det blir den største Nato-øvelsen i Norge noensinne.

6000 romdøgn

– Dette er en av de største avtalene som er blitt gjort i Røros Hotells historie. Siden rekognoseringer startet i mars, har hotellets salgsavdeling og direktør vært i dialog med Nato og Forsvaret. Røros kommune har vært involvert siden start i henhold til bruk av Storstuggu (kurs og konferansesenteret vis-à-vis hotellet), opplyser administrerende direktør for Røros Hotell AS, Terje Lysholm.

Røros Hotell og Røros Hotell AS blir sterkt berørt når den store Nato-øvelsen Trident Juncture arrangeres i oktober og november 2018. (Foto: Morten Holt)

– Avtalen innebærer kjøp av om lag 6000 romdøgn, samt og leie av Storstuggu i perioden oktober til medio november 2018. Erfaringsmessig vil det være knyttet en del aktivitet i forkant av denne øvelsen som kommer som tillegg til avtalen, legger han til.

Tilgjengelige rom

Det blir stor aktivitet i Røros-gatene neste høst når om lag 35 000 soldater fra 30 nasjoner skal delta i Nato-øvelsen Trident Juncture 2018. (Foto: Morten Holt)

– Det er viktig å påpeke at selv om denne avtalen trer i kraft, kommer det fremdeles til å være ledige senger på Røros i denne perioden. Flere av våre produkter i hotellgruppen vil være tilgjengelig, sier hotelldirektør Terje Lysholm.

Øvelsen er lagt til en periode som tradisjonelt er utenfor høysesong, men man kommer til å merke et oppsving i aktivitet/besøk knyttet til denne øvelsen.

Viktig for hele regionen

Lysholm har også tidligere erfaring som hotelldirektør under en større militærøvelse. Han kom til Røros i sommer etter å ha vært hotelldirektør på Scandic Rock City i Namsos.

– Min erfaring i fra Cold Response, som ble gjennomført i Namdalen i februar 2016, en «liten» øvelse sammenlignet med denne, er at den ga store ringvirkninger for det lokale næringslivet. Befolkningen i fjellregionen vil nok merke stor aktivitet med mye trafikk og aktivitet i terrenget, sier han.

– Det ble gjort en beregning av Cold Response genererte en omsetning på 60-70 millioner til det lokale næringsliv (næringsutleiere, bensinstasjoner, cateringselskaper, handelsstand m.m). Denne øvelsen hadde cirka 15 000 soldater i sving, mens Trident Juncture 2018 er estimert til godt over det dobbelte, sier Lysholm.

Les portrettet med Terje Lysholm i magasinet Horeca, nummer 7 2017

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her


Trident Juncture 2018

Trident Juncture 18 (TRJ18) er en stor Nato-øvelse som vil foregå i Norge, med tilstøtende luft- og havområder i oktober-november 2018.

I tillegg vil en mindre del av øvelsen foregå i Sverige, Finland og Island, samt noe i Østersjøen. Trident Juncture er en såkalt «High Visibility Excercise», som Nato har hatt som ambisjon å gjennomføre hvert tredje år.

Slik det ser ut nå ligger det an til at rundt 35 000 soldater fra inntil 30 nasjoner øves. I tillegg vil ca. 150 fly og ca. 70 fartøyer delta på øvelsen.

Forrige øvelse var i 2015 med hovedvekten i Portugal, Spania og Italia.

Det er formelt NATO som arrangerer øvelsen i månedsskiftet oktober-november neste år, men Norge er vertsnasjon for øvelsen.

Les mer om øvelsen på Forsvaret.no

 

Powered by Labrador CMS