Verdens dypeste frokost. (Foto: Scandic Hotels)

Serverte «verdens dypeste» hotellfrokost

Tirsdag morgen, 1. oktober, serverte Scandic-hotellene i Stavanger hotellfrokost til 100 gjester i Ryfast-tunnelen, 250 meter under havoverflaten. Den unike frokostopplevelsen fant sted kun 90 dager før det som blir verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel åpnes for trafikk.

Publisert
Foto: Scandic Hotels

– Dette var en helt fantastisk opplevelse å få være med på å skape. I Scandic er vi opptatt av å bidra til lokalsamfunnet og gi noe tilbake. I tillegg er vi veldig stolte av og kjent for å servere Norges beste frokost. Dette var en unik anledning til å gi den beste starten på dagen til dem som har jobbet her nede i lang tid, sier hotelldirektør på Scandic Stavanger City, Ruth-Hege Holst.

Serverte frokost - 250 meter under havoverflaten. (Foto: Scandic Hotels)

Serverte kortreist mat 250 meter under havet

Like før klokken ni tirsdag morgen ankom 100 inviterte gjester den berømte Ryfast-tunnelen for en frokostopplevelse helt utenom det vanlige. Gjestene, som bestod av medarbeidere som har jobbet med tunnel-prosjektet i tillegg til frivillige fra lokale idrettsklubber, ble kjørt inn med buss fra hver tunnelåpning. Inne i tunnelen, 250 meter under havet, kom de til dekket frokostbord med kortreist mat og lokale spesialiteter fra Ryfylke, tilberedt av kjøkkenteam fra Scandic-hotellene i Stavanger.

– Gjestene fikk nyte Juanita-tomater fra Finnøy og gulrøtter og syrlige epler fra Helgøybakkane Fruktgård. Vi serverte omelett med spinat og salsa på tomater, aprikossyltetøy med gulrot og karse i tillegg til eplekake, og en frisk ingefær og epleshot à la Ryfast, forteller Jørgen Bjørnelv, kjøkkensjef på Scandic Stavanger City.

Akustikk

I tillegg til Scandics prisbelønte frokost, ble det også servert musikalske innsalg i den undersjøiske tunnelen mellom Stavanger og Strandalandet, som skal åpne i desember i år.

– Vi fikk tips om at akustikken i hallen var utmerket, så vi inviterte med oss en kvintett fra Stavanger symfoniorkester som spilte alt fra Dovregubbens hall av Grieg til barnesangen Grevling i taket. De musikalske innslagene bidro til å løfte stemningen, forteller hotelldirektør på Scandic Forum, Vibeke Fjordbakk.

Scandics prisbelønnede frokost ble serverte nederst i Ryfast-tunnelen. (Foto: Scandic Hotels)

Prosjektleder for Ryfast, Gunnar Eiterjord, synes frokosten var et veldig godt initiativ.

– Dette var uten tvil en ganske spesiell frokostopplevelse. Jeg synes det var et flott initiativ fra Scandic å servere frokost til de som har arbeidet med dette prosjektet i lang tid. Nå er det under tre måneder til Ryfast-tunnelen åpnes, og vi gleder oss stort.

Imponert over samarbeidet

Med overtakelsen av Scandic Royal Stavanger, som åpnet som et Scandic-hotell 1. oktober, har hotellkjeden hele seks hoteller i Stavanger-regionen. Distriktsdirektør for Scandic i Vest, Asle Prestegard, er imponert over samarbeidet.

– I tillegg til å levere gode hotellopplevelser i Stavanger, er det viktig for oss i Scandic å være en synlig aktør i det lokale markedet. Vi har nå seks hoteller i Stavanger-regionen, og dette var et strålende arrangement hvor alle hotelldirektørene samarbeidet på en imponerende måte slik at dette lot seg gjennomføre. I tillegg til hotelldirektørene var det en rekke andre ansatte involvert som skal ha en stor og velfortjent ros, sier Prestegard.

Fra Norges luftigste til verdens dypeste frokost

For vel to år siden, tok Scandic sin frokost til nye høyder, og serverte 250 turgåere frokost på Preikestolen, kjent som «Norges luftigste frokost».

Les også: Scandic serverte frokost på Preikestolen

– Dette ga mersmak, forteller Holst. Etter at vi serverte Norges luftigste frokost var det jo naturlig å rette en forespørsel om å få servere Verdens dypeste undersjøiske hotellfrokost for prosjektarbeidere og utvalgte gjester i Ryfast-tunnelen. Når man i tillegg får så hyggelige tilbakemeldinger fra gjestene er det ekstra stas, sier Holst.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS