Monica Berg Norge

Berg til verdensfinalen

Monica Berg fra Aqua Vitae bar i Oslo kvalifiserte seg onsdag kveld til den globale finalen av bartenderkonkurransen World Class. Nå skal hun kjempe om tittelen World Class Bartender of the Year.

Publisert

– Dette er nok et av høydepunktene i karrieren min så langt, sier Monica Berg.

I den vesteuropeiske finalen, som ble arrangert i Madrid denne uka, gikk nemlig Monica Berg seirende delfinalen i Diageos bartenderkonkurranse World Class. Dermed blir hun den norske deltakeren som får muligheten til å bli World Class Bartenderof the Year på et cruiseskip i Middelhavet i begynnelsen av juli. Der deltar 50 bartendere fra hele verden.

Monica Berg fra Aqua Vita Bar er klar for verdensfinalen av World Class i 2013.

– Det er helt utrolig. Jeg er ekstremt stolt over å få muligheten til å representere Norge i den globale finalen. Det er flott å få en anerkjennelse som dette og å konkurrere mot de beste bartenderne fra Europa. Dette er nok et av høydepunktene i karrieren min så langt, sier Monica.

Ruas nådde ikke finalen

Totalt deltok 26 av Europas beste bartendere. 13 av dem går nå videre til den globale finalen.

Alexandre Ruas fra Bristol Bar i Oslo, som var den andre norske deltakeren i delfinalen i Madrid, fikk også veldig gode tilbakemeldinger fra dommerne på sine gjennomføringer, men dessverre var det bare én fra Norge som kunne gå videre til den globale finalen.

Det ble ingen finaleplass på Alexandre Ruas fra Bristol.

De 26 deltakerne måtte kjempe mot hverandre i tre individuelle cocktail utfordringer for å imponere juryen bestående av noen av verdens fremste barguruer: EnCannes rød-løper utfordring, inspirert av den eksklusive filmfestivalen. En hurtighetsutfordring med retro-tema og enBar Chefutfordring, i kunsten med å koble mat med drinker.

Eksepsjonell standard

– Årets vesteuropeiske World Class finale overgikk våre allerede høye forventninger. Deltakerne har vist en eksepsjonell standard innen bartender kunnskaper, drinkmiksing og nytenkning. Monica utmerket seg spesielt med sine oppfinnsomme og unike drinker som hun serverte med en stor grad av profesjonalitet. Jeg ser frem til å møte henne igjen på vårt cruiseskip i Middelhavet under den globale finalen i World Class, sier Global World Class ambassadør og jurymedlem Spike Marchant.

Du kan følge Monica under den globale finalen på Cruiseskipet Azamara Club, som seiler langs den franske rivieraen og kysten av Spania fra 4. til 9. juli på http://www.facebook.com/GlobalWorldClassFinals

"

De 13 glade finalistene som gikk videre fra den vesteuropeiske finalen til den globale finalen. Monica Berg er nummer tre fra høyre.

Varemerker brukt i finalen

Johnnie Walker Blue Label, Gold Reserve og Platinum, Ron Zacapa, Don Julio, Ketel One, Cîroc, Tanqueray 10, Grand Marnier, Talisker og Singleton of Dufftown

Diageo World Class

Diageo World Class ble lansert i 2009 og er i dag verdens største og mest anerkjente bartenderkonkurranse. Hittil har over 100 000 cocktails blitt mikset og 15 000 bartendere fra 50 land blitt opplærts gjennom konkurransen som holdes for femte året i rad. Verdens 50 beste bartendere velges ut til å delta i den globale finalen, som i år finner sted fra 4. til 9. juli på en luksus-yacht som seiler til utvalgte destinasjoner i Middelhavet. World Class tilbyr bartendere over hela verden en unik sjanse til opplæring gjennom partnerskap med inspirerende og anerkjente industriguruer, redaktører og trendsettere ledende innen i sine felt.

Diageo

Diageo er verdens ledende produsent av alkoholholdige drikkevarer med en enestående portefølje innen brennevin, øl og vin. Våre varemerker inkluderer Johnnie Walker, Crown Royal, JεB, Windsor, Buchanan og Bushmills whisky, Smirnoff, Cîroc og Ketel One vodkas, Baileys, Captain Morgan, Jose Cuervo, Tanqueray og Guinness.

Les også: Diageo kåret til beste leverandør av mat og drikke i 2012 av NHO Reiseliv

"
Powered by Labrador CMS