JesperHøstDrink

Ingen medalje-Høst, Philips vant World Class 2012

Norske Jesper Høst leverte varene under den globale finalen i bartenderkonkurransen World Class i Rio de Janeiro, men nådde ikke den store finalen. Det var Tim Philips fra Australia som stakk av med seieren. Philips slo de 38 andre finalistene og kan dermed smykke seg med tittelen World Class Bartender of the Year, 2012.

Publisert

Jesper Høst nådde ikke helt opp i finalen i World Class 2012.

I løpet av våren har flere tusen bartendere fra hele verden kjempet for å komme til finalen. Etter flere delfinaler var til slutt 39 bartendere samlet i Rio de Janeiro i Brasil, for å avgjøre hvem som skulle stikke av med den gjeve tittelen.

Blant dem var norske Jesper Høst fra No. 19 Bar i Oslo.

Produktene

Med utgangspunkt i Diageos Reserve-portefølje skulle deltakerne bryne seg på premium produkter som Ketel One og Ciroc vodka, Tanqueray No.Ten gin, Don Julio tequila, Zacapa rom og Johnnie Walker Gold og Blue Whisky.

Deltakerne skulle vise frem sine kreative sider, ferdigheter og kunnskap innen bartenderfaget, ved å vise forståelse for råvarer, samt presentere drinkene på en inspirerende måte.

De ulike utfordringene i konkurransen hadde følgende temaer:

Cocktail Mastery

Retro Chic - Classic and Vintage

Tropical Journey

Hollywood, Bollywood, Hong-Kong

Food Matching

Rio Market

Cocktails Agains the Clock

Signature Serves

Juryen

Under finalen i Rio de Janeiro fikk Jesper og de andre finalistene vist sine ferdigheter foran en jury bestående av bransjens kanskje mest respekterte navn; Arturo Savage, Salvatore Calabrese, Peter Dorelli, Steve Olson, Gary Regan, Hidetsugu Ueno, Daniel Estremadoyro, Aristotelis Papadopoulos og ikke minst hoveddommer Dale DeGroff.

Etter to tøffe dager med fire krevende utfordringer skulle dommerne sende 16 av finalistene videre til siste del av finalen, norske Høst var dessverre ikke blant disse.

– Dette har vært en utrolig opplevelse. Profesjonaliteten til årets deltakere har vært på et nivå jeg aldri hadde kunnet forestille meg. Jeg er selvfølgelig skuffet over at jeg ikke gikk videre til siste runde, men er samtidig fornøyd med hva jeg har prestert underveis. Nå er det bare for meg å se fremover mot neste år, jeg skal komme sterkt tilbake, sier Jesper Høst.

Fra Australia

Etter fire harde konkurransedager ble det torsdag klart at Tim Philips fra Hemmesphere cocktail bar i Sydney, Australia stakk av med seieren. Han kommer i løpet av det neste året til å være representant for Diageo Reserve og World Class, verden over.

Philips overbeviste dommerne med sin cocktail Hot Toddy Australia, laget med Johnnie Walker Gold Labell Reserve, honning, kanel og ingefær.

World Class

Bartenderkonkurransen og opplæringen ble startet av Diageo Reserve – premiumsegmentet hos Diageo – i 2008. Konkurransen ønsker å spre kunnskap, og å inspirere bartendere over hele verden til å skape nye spennende cocktails, og å tilby eksepsjonell service til sine kunder.

Hittil har cirka 15 000 bartendere blitt opplært gjennom konkurransen. Mer enn 39 land deltar og antallet deltakere varierer avhengig av landets størrelse. World Class er en av de største og mest prestisjefylte bartenderkonkurransene i verden og deltakerne, som konkurrerer i flere kategorier, bedømmes av noen av verdens mest respekterte bartender-guruer.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS