Allegrini til Moestue

Det anerkjente italienske vinhuset Allegrini bytter importør i Norge.

Marilisa Allegrini. (Foto: Allegrini)

Den norske vinimportøren Moestue Grape Selections og det italienske vinhuset Allegrini er begge høyt ansette og familieide selskaper med en felles mentalitet rundt det meste – så da Allegrini så seg om etter ny importør i Norge, var Moestue et naturlig valg.

Et ønsket samarbeid i mange år

Christopher Moestue. (Foto: Sune Eriksen)

– Moestue Grape Selections og Allegrini har hatt hverandre i tankene i flere år, så dette er egentlig et resultat av en lang modningsprosess. Og da Marilisa tok kontakt denne gangen var tiden endelig inne for å ta steget fullt ut, forteller Christopher Moestue.

Allegrini har sine røtter i Fumane, midt i hjertet av vakre og tradisjonsrike Valpolicella. Samtlige av Allegrinis vinmarker befinner seg på det midtre eller øvre partiet av åssidene, hvor druene får høyest kvalitet. Her har Allegrini-familien produsert vin i seks generasjoner, og vinhuset er i dag en spydspiss for utvikling og markedsføring av Valpolicella-regionens kultur, identitet, tradisjoner og ikke minst potensial.

Kjærligheten til Valpolicella

Fumane. (Foto: Allegrini)

Allegrinis drivkraft bak det hele er kjærligheten til Valpolicella, og det er nettopp denne langsiktige tankegangen som har gjort Allegrini til et av Italias ledende vinhus. Det samme kan sies om Christopher Moestue og hans lidenskap for vin med adresse – som har sørget for at Moestue Grape Selections har utviklet seg fra å være et énmannsforetak til dagens Moestue Group, som er Norges største privateide vin-, øl- og brennevinsfirma.

Begge selskaper er med andre ord svært opptatt av høy kvalitet og respekt for natur, kultur og tradisjoner, og både Christopher Moestue og Marilisa Allegrini har i aller høyeste grad en «hands-on»-tilnærming i arbeidshverdagen.

– Et fyrtårn i Valpolicella

Allegrini-famulien (Foto: Allegrini)

– I Valpolicella er Allegrini et fyrtårn som ved å kombinere områdets tradisjonsrikdom med dyp kunnskap og innovasjon i både vitikultur og vinifikasjon lager valpolicella på sitt beste – saftige, freshe og ærlige viner med høy kvalitet som er lette å like og som passer like godt til hverdags som til fest, erklærer Christopher Moestue.

I tillegg til selve Allegrini-eiendommen og vinhuset Corte Giara i Veneto, som er de mest kjente i Norge, har Allegrini også to eiendommer i Toscana – henholdsvis San Polo i Montalcino og Poggio al Tesoro i Bolgheri – som det tidligere ikke har vært så mye oppmerksomhet rundt her hjemme.

– Høy kvalitet

Foto: Allegrini/Hangar Design Group

– Fremover ønsker vi å også vise frem de strålende vinene som kommer herfra til norske vinelskere. Arbeidet familien gjør i Toscana har vist seg å holde ekstremt høy kvalitet, og de har gått i bresjen for økologisk drift og en helhetlig tankegang rundt miljø og bærekraft, sier Christopher Moestue.

Så ble Allegrini i 2017 også tildelt sertifiseringen «Biodiversity Friend», som anerkjenner deres søkelys på biologisk mangfold i vinmarkene. For Allegrini er det med andre ord svært viktig å bidra til at vinmarkene ikke bare er drueproduksjonsområder, men også naturlige tilholdssteder for både dyr, «nyttige» insekter og planter.

Alle hjerter gleder seg

– Vi er stolte over å ha fått Allegrini inn i vår portefølje, og er svært motiverte for å ta deres stafettpinne videre i Norge. Vi ønsker nå å bringe Allegrinis elegante viner til nye høyder på det norske markedet, og begge parter har mange gode ideer til hvordan vi kan gjøre nettopp dette, meddeler Christopher Moestue.

Begeistringen er også stor på den andre siden.

– Vi gleder oss veldig til å for alvor starte samarbeidet med Moestue Grape Selections – som er et familiedrevet selskap, akkurat som Allegrini. Med Christopher Moestues lange og brede erfaring med vinimport og hans sterke team bestående av kompetente og erfarne mennesker med høy faglig kunnskap og stor lidenskap for god vin, ser vi nå lyst på vår fremtid i Norge, sier Marilisa Allegrini.

Og glede seg kan også norske vinelskere trygt gjøre.

– Vi har mange spennende prosjekter på gang, som vi ser frem til å snart lansere på det norske markedet i samarbeid med Christopher og temaet hans, tilføyer Marilisa Allegrini.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS