Epicuro Zinfandel på boks

Italienske Epicuro Zinfandel er nå tilgjengelig på Bag-in-Box. Vinen produseres av kooperativet Femar Vini, som ble etablert av Armando Mergè i 1970.

Publisert
Epicuro Zinfandel på boks.
Epicuro Zinfandel på boks.

Etter å ha studert noen av verdens mest interessante vinprodusenter over lang tid, var det Armandos sønn Felice Mergè som fikk ansvaret for å utvikle deres egen og unike vinstil. Dette innebar eksperimentering med dels nye produksjonsteknikker, noe som i ettertid har vært medvirkende til deres sterke posisjon som en anerkjent produsent. Femar Vini produserer vin i områdene Sicilia, Campania, Lazio, Abruzzo og Puglia, og de eier om lag 40 hektar med vinmarker.

Regionen Lazio

Femar Vinis vineri ligger i regionen Lazio, en halv times kjøretur øst for Roma (mange er kanskje mer kjent med fotballaget Lazio fra Roma).

Deres kjellere brer seg over drøye 6000 kvadratmeter, og er delt i to; den ene delen består av rustfrie ståltanker og inkluderer et moderne tapperi samt et avansert laboratorium; den andre delen inneholder mer enn 800 barriques, hovedsakelig av kroatiske eikefat (slavonian oak).

Zinfandel, eller Primitivo, som druen også er kjent som, gir viner med sjenerøs, sødmefull fruktighet, bløte tanniner og moderat friskhet.

Epicuro Zinfandel passer til rødt kjøtt, vilt, svin og oster, men fungerer også godt alene.

Epicuro Zinfandel

Land/region: Italia/Lazio

Smaksnotat: Les smaksnotatet I Horeca nummer 1 2017

Årgang: 2015

Druer: Primitivo (100 %)

Alkohol: Alkohol: 13,0 %

Varenr.: 700206

Pris: 425 kroner, BiB, 3 liter (Vinmonopolet, testutvalg)

Importør: Stenberg & Blom

Powered by Labrador CMS