Illustrasjonsfoto: Cathrine Dokken / Lillehammer 2016

OL-ilden sjekker inn på Scandic

Hver natt frem til starten for Ungdoms-OL 12. februar skal den olympiske ild overnatte på et Scandic-hotell.

Publisert

19 fylker skal være vertskap for fakkelturnéen, og OL-ilden blir tilgjengelig for alle interesserte på Scandic-hoteller fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

– Det er morsomt å kunne være med på det som vil bli en folkefest. Den olympiske ild er en institusjon, og vi er stolte over å sørge for at den får et trygt sted å overnatte gjennom turneen, sier markedsdirektør i Scandic Norge, Tine Birkeland i en pressemelding.

Folkefest

Lokale idrettskretser skal sørge for at det blir rettet oppmerksomhet på så vel den den olympiske ild som lokale ildsjeler på sin reise gjennom Norge.

– Vi er alle utrolig stolte over å få muligheten til å reise landet rundt sammen med den olympiske ild. Vi skal gjøre stas på 19 ildsjeler fra alle landets fylker som alle gjør en fantastisk innsats for barn og unge i sine respektive idrettsmiljøer. Hver for seg har de unike historier vi vil lære av og fortelle videre for å bidra til at flere unge blir i idretten. Markeringene skal inneholde kulturelle innslag, fakkelstafett, workshop, foredrag og aktiviteter, sier Helge Bro Matland, prosjektleder for fakkelturneen.

Idrett og Scandic Hotels

Birkeland kan avsløre at også Scandic vil gjøre litt ekstra stas på fakkelen på dens rundreise.

– Idrett er noe som ligger hjertet vårt nært i Scandic. Vi bidrar på ulike måter til breddeidretten i Norge, og vi vil selvfølgelig gjøre litt ekstra stas på ilden og alt hva den symboliserer med ulike arrangement på hotellene i tillegg til de offisielle oppdragene som ilden skal gjennomføre i alle landets fylker.

Blir synlig for alle

OL-ilden vil underveis stå i resepsjons- eller restaurantområdet på vertskapshotellene, synlig for gjester og andre besøkende på Scandic-hotellene.

– Vi kunne gitt den et eget rom, men vi synes ilden gjør seg best et sted der alle kan se den, sier Birkeland.

Fakkelen ble vist frem lørdag 8. januar under Idrettsgallaen på Lillehammer. Søndag landet den i Alta og starter på den lange reisen sørover hvor fakkelen først vil ankomme Lillehammer igjen 12. februar – samme dag som Ungdoms-OL 2016 starter. Sammen med blant andre Marit Bjørgen skal de unge ildsjelene fra hvert fylke overrekke ilden til H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra som til slutt skal tenne OL-ilden, slik hennes far gjorde det på dagen 22 år tidligere. På sin ferd til åpningsseremonien skal ilden tilbringe natten på 18 Scandic-hoteller fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

– Fantastiske øyeblikk

– Dette kommer til å bli en reise med så mange fantastiske øyeblikk, som samtlige av oss kommer til å minnes resten av livet. Det er ingen tvil om at det blir lange og hektiske dager med mange inntrykk, og da er der godt å vite at vi kan føle oss som hjemme på samtlige Scandic-hoteller. At ilden står trygt, og at vi andre får en god natts søvn og en god frokost, er en god basis for en lang reise, sier Bro Matland i pressemeldingen.

Scandic er offisiell leverandør for fakkelturneen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS