Bjarte Finne er kjøkkensjef på Fretheim Hotel.

Finn den lokale maten på Lokalmat.no

Ett år etter lanseringen av Lokalmat.no, er over 1000 produkter registrerte. Nå er det på tide at flere kjøkkensjefer får opp øynene for bransjeportalen.

Publisert
– Lokalmat.no er et greit og enkelt hjelpemiddel for å raskt få oversikt over nye lokalmatprodukter og produsenter, mener kjøkkensjef på Fretheim Hotel, Bjarte Finne.

– Lokalmat.no er et greit og enkelt hjelpemiddel for å raskt få oversikt over nye lokalmatprodukter og produsenter, mener kjøkkensjef på Fretheim Hotel i Flåm, Bjarte Finne.

– På ostefronten er det for eksempel mye spennende som skjer her i Norge. Det dukker opp nye produsenter hele tiden. På lokalmat.no kan du kjapt få oversikt over hvilke produsenter som finnes i nærområdet ditt, eller oppdage nye produsenter fra andre deler av landet, sier kjøkkensjefen.

460 produsenter

Lokalmat er krydderet som gir restauranten din en unik identitet, og viser med stolthet hvor i landet du befinner deg.

Mange kjøkkensjefer er allerede flinke, men det kan være vanskelig å holde oversikt i og med at nye produsenter kommer til hele tiden.

«Lokalmat.no tar sikte på å samle all lokalmaten i én brukervennlig oversikt. Produsentene legger selv inn informasjon som ingredienser, allergener, historien bak produktet og hvor det kan bestilles. Ett år etter lansering har hele 460 produsenter registrert seg, og til sammen lagt inn over 1000 produkter», heter det fra Matmerk, som drifter siden.

Skaff deg oversikt – du også

Finne oppfordrer deg som er kjøkkensjef eller innkjøper:

– Gå på oppdagelsesferd på lokalmat.no, og opprett en profil. Kjenner du noen lokale produsenter som ikke har lagt seg inn i portalen; oppfordre dem til å registrere seg. Mange små produsenter lager fantastiske produkter, men er ikke flinke nok til å markedsføre seg selv. Lokalmat.no er en enkel måte for små produsenter å bli mer synlige for oss innkjøpere, mener han.

Her er Lokalmat.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS