Burger King skal inn mange steder der du finner Marché i dag. Dette er den nye Burger King-restauranten på Ringdalsskogen ved Larvik. (Foto: Burger King)

Burger King inntar landeveien

Burger King intensiverer kampen mot McDonald’s, og inntar landeveien med seks nye restauranter. Kjedens norske driftsselskap, King Food AS, har signert en avtale med Veikroer Eiendom, som betyr at det blir Burger King flere steder der du finner Marché i dag.

Publisert
Nå inntar Burger King-restaurantene landeveien. (Foto: Burger King)

Burger King-restaurantene vil ligge på samme sted der det i dag drives veikro. Disse vil åpnes i 2018 og 2019. Det er på lokasjonene der Marché i dag driver i Lier, Holmestrand, Kløfta, Vestby, Solli og Lillehammer Burger King vil etablere seg.

Marché er for tiden i prosess om avvikling. King Foods avtale med Veikroer Eiendom er inngått uavhengig av denne prosessen.

Les også: Marché ut av Norge (publisert fredag 19. januar)

Her, på Storebaug, ønsker Burger King å bygge en helt ny restaurant. (Foto: Morten Holt)

Bygger nytt på Storebaug

Burger Kings norske driftsselskap, King Food AS, bekrefter å ha signert en avtale med Veikroer Eiendom om å åpne seks nye Burger King-restauranter.

I tillegg innebærer avtalen å se på muligheten for nybygging av et helt nytt restaurantbygg på Storebaug ved E6 i Rygge, like sør for Mosseporten.

Åpnes i 2018 og 2019

Administrerende direktør i King Food AS, Rune Sandvik. (Foto: King Food AS)

Alle seks restaurantene har svært sterke og strategisk viktige beliggenheter langs norske veier.

– Denne avtalen innebærer at vi forsterker vår tilstedeværelse kraftig langs norske veier og øker antall Drive Thru-restauranter betraktelig. For oss er det svært positivt, strategisk riktig og ikke minst spennende. Vi ser et stort marked for rask og god kvalitetsmat som ikke dekkes av dagens veikroer eller bensinstasjoner, sier administrerende direktør i King Food AS, Rune Sandvik, i en pressemelding.

Burger King på Krokstadelva. (Arkivfoto: Odd Henrik Vanebo)

Videre forteller Sandvik at kjeden, som har hatt høy etableringstakt de siste årene, er spesielt glad for at denne muligheten har åpnet seg. Etableringene vil kreve store investeringer, og et godt team er allerede på plass for å lede prosessen.

Målsettingen er at alle sju restaurantene vil bli Drive-Thru restauranter og at flere vil ha åpnet for drift ved årsskiftet 2018/2019.

Godt, etablerte lokasjoner

– Veikroer Eiendom AS er meget fornøyd med avtalen. Vi ser frem til et langsiktig og godt samarbeid med en solid og spennende aktør som King Food AS. Deres ønske om å satse enda tyngre langs veiene tror vi vil gi et betydelig løft for markedet for veimat på Østlandet. Med etablering på godt synlige og etablerte lokasjoner vil Burger King bli lagt merke til, sier daglig leder i Veikroer Eiendom AS, Hans Anton Nilsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS