Foto: McDonald's

Første McDonald’s i Norge med 100 medarbeidere

Samtidig som McDonald’s opplever 10 prosent økning i antall jobbsøkere til stillinger, er selskapet nå i ferd må ansette medarbeider nummer 100 ved restauranten i Rådalen utenfor Bergen. Dette blir den første restauranten i sitt slag med så mange ansatte.

Publisert

– Dette er en milepæl for oss her i Norge. På bare ett år har vi hatt om lag 10 prosent økning i antall søkere til stillinger i Norge. Vi tror at dette er en kombinasjon av at flere unge trenger jobb, samtidig som McDonald’s kan tilby gode jobbmuligheter for unge. De som søker seg til oss, har gjerne ambisjoner om en karriere i selskapet eller ønsker relevant erfaring ved siden av studiene, sier leder for kommunikasjon og myndighetskontakt i McDonald’s Norge, Erik Lødding, i en pressemelding.

50 000 nordmenn har jobbet i McDonald’s

McDonald’s har eksistert i Norge siden 1983, da gründeren Theo Holm åpnet den første restauranten i Oslo. Siden den gang har over 50 000 nordmenn jobbet på McDonald’s.

– Det er mange som har startet lederkarrieren sin i McDonald’s. Dersom man står på og jobber hos oss, gir vi medarbeiderne stor tillit og ansvar, og man kan jobbe seg oppover i selskapet. Samtidig legger vi stor vekt på kontinuerlig opplæring og videreutvikling av de ansatte, sier Lødding.

Bærekraftsatsing som fungerer

– Vi har over lengre tid hatt sysselsetting som et eget satsingsområde i vår bærekraftstrategi. Vi tror at det å satse like mye på medarbeiderne som kvaliteten på produktene våre, er en god plan. Vi har derfor gått inn for å bli en sertifisert lærelingbedrift, samt inngått et samarbeid med NAV og AOF om kurs i norsk, IT og matematikk for medarbeidere som trenger det. Næringslivet har et ansvar for sysselsetting og inkludering, og her kan servicenæringen bidra. I McDonald’s har vi definert bærekraft under kategoriene produkter, innkjøp, miljøutslipp, medarbeidere og samfunn, sier Lødding.

Great Place To Work

McDonald’s mottok tidligere i år hedersprisen for mangfold og inkludering, samt ble kåret til Norges 3. beste arbeidsplass av Great Place To Work-organisasjonen.

– Vi har gjennomført mye innenfor bærekraft de siste årene, men vi har ikke noen planer om å stoppe nå. I fjor lanserte vi økologiske egg fra frittgående høns, samt gikk inn og støttet Bondelaget sitt initiativ om klimabasert landbruk. Nå i juni annonserte vår distributør, HAVI, at de har satt seg tydelige mål om reduksjon av utslipp i årene som kommer. Dette er et viktig bidrag til at det miljømessige fotavtrykket skal reduseres, sier Lødding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS