Lanserer økologisk Prosecco

Nå lanseres en økologisk prosecco i vinserien til Christer Berens. Men, den er ikke som andre proseccoer tilgjengelig på det norske markedet.

Publisert

Prosecco er lettere enn champagne og mer fruktig enn cava. Disse flørtende boblene kommer fra vinområder nære Alpene nord i Italia, og er svært populært blant oss nordmenn.

– Viner som har gitt meg mye glede

– Når jeg endelig fikk sjansen til å lage min egen musserende vin så falt valget umiddelbart på Prosecco. Dette er viner som har gitt meg mye glede og gode opplevelser gjennom åren når jeg har reist rundt i Italia, sier Christer Berens.

Nyheten Christer Berens Organico Prosecco er en 100% økologisk prosecco fra området Colli Eugiane, som har fått sitt navn etter de dramatiske vulkanske fjelltoppene. Druene her vokser i et vulkansk jordsmonn, noe som gir mer elegante viner med en raffinert smak.

Aromatisk og musserende

– Prosecco er den mest aromatiske og leskende musserende vinen som lages, og passer til de fleste anledninger. Jeg ønsket å lage en prosecco utenom det vanlige. Det vulkanske jordsmonnet i Colli Eugiane er helt unikt i prosecco-området. Denne vinen er også økologisk, noe jeg er meget stolt over, sier Christer Berens.

Christer Berens Organico Prosecco passer blant annet til reker. Den egner seg også godt som aperitiff, til salater og til italienske fristelser som parmaskinke og salami.

– Sammen med italienske venner er det ikke uvanlig at vi starter lunsjen med en flaske god prosecco til deilig skinke, grissini, ost og andre italienske delikatesser, sier han drømmende.

– Prosecco oppsummerer rett og slett Italia for meg; leskende, godt, sprudlende og ikke minst uformelt, sier Berens.

Christer Berens Organico Prosecco

Land: Italia

Varenr.: 10185501 (Vinmonopolet)

Alkohol: 11 %

Drue: Glera (100 %)

Pris: 135 kroner

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS