– Osteproduksjon er minst like komplisert som å lage vin og faget fortjener samme status, mener en av Norges fremste osteeksperter, Rolf Heskestad hos Tine. Her i Ostebanken i Oslo.

– Ost fortjener samme status som vin

Hotell- og restaurantbransjen var samlet på Kulinarisk Akademi denne uka for å markere åpningen av Oslos første ostebank.

Publisert
Den nye Ostebanken på Kulinarisk Akademi i Oslo.

– Osteproduksjon er minst like komplisert som å lage vin og faget fortjener samme status, mener en av Norges fremste osteeksperter, Rolf Heskestad hos Tine.

Ostebanken på Kulinarisk Akademi inneholder Norges beste oster, og vokter langtidslagret Jarlsberg, Norvegia, Sveitser, Edamer og Chevré.

Ostenes hemmelige liv

Direktør Terje Døsrønningen2  i TINE åpner Ostebanken i Oslo på Kulinarisk Akademi. Bak blant andre Ørjan Johannessen og Espen Vesterdal Larsen på Kulinarisk Akademi.

– Å produsere ost er enormt krevende. Det er en vel så komplisert vitenskap som å produsere vin. Den store kunsten er å finne de rette bakteriene og få dem til å spille godt sammen, slik at vi får ønsket kvalitet på den ferdigmodnede osten. Selv ikke den fremste ekspert blir noen gang utlært i ostefaget, sier Heskestad, som også er godkjent som internasjonal ostedommer.

Oster som fortjener toppkokker

– Norges beste oster fortjener Norges beste kokker og det er derfor Ostebanken er på Kulinarisk Akademi, sier Terje Døsrønningen, som er direktør for Tine Partner og ansvarlig for Ostebanken, i en pressemelding.

– Ostene er et svar på hotellbransjens etterspørsel etter produkter som er unike, har en god historie og er tuftet på ekte, norsk håndtverk, sier Døsrønningen videre.

– Vekker oppsikt

– Vi har samarbeidet med Tine over mange år, og ideen om Ostebanken ble til i fellesskap. Hittil i år har vi hatt 6000 mennesker på kurs hos Kulinarisk Akademi, og alle har latt seg fascinere av Ostebanken. Dette er felles verdiskapning, sier daglig leder hos Kulinarisk Akademi, Espen Vesterdal Larsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS