Per Odd Gjestvang sammen med Andreas Viestad. (Foto: Matmerk)

Fikk Spesialitet-merket for rosettkål

Rosettkål – eller kalettes, er en krysning mellom rosenkål og grønnkål, som gir små, grønn-lilla buketter. Nå har Per Odd Gjestvangs rosettkål fått Spesialitet-merket.

Publisert

- Vi er veldig stolte og ydmyke over å få Spesialitet-merket på rosettkålen vår. Vi håper Spesialitet-merket kan bidra til at enda flere kan oppdage denne lille kålen som vi er så stolte av, sier Per Odd Gjestvang fra Vang gård da han mottok Spesialitet-merket på sin Rosettkål.

Rosettkål. (Foto: Lise von Krogh)

Oppdaget kåltypen i 2011

Gjestvang forteller at han oppdaget den vakre kåltypen fra England i 2011, og har siden da jobbet hardt for å gjøre rosettkål kjent også her i Norge. Nå er belønningen på plass.

Trangt nåløye

Spesialitet er merket som viser vei til de unike smaksopplevelsene. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som sniffer, smaker og smatter seg gjennom mat- og drikkevarene som produsentene ønsker å merke.

Spesialitets fagjury var veldig begeistret for rosettkålen, og mente den er et supert, nytt produkt fra en spennende produsent som tør å tenke utenfor boksen, heter det i en pressemelding fra Matmerk.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Spesialitet

* Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

* Produkter som bærer dette kvalitetsmerket er laget i Norge og oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og/eller oppskrift.

* Matmerk eier merkeordningen Spesialitet. Spesialitet-merket skal bidra til større mangfold og verdiskaping i norsk matproduksjon.

* For å kunne vurderes må produktet oppfylle noen fastsatte krav. Deretter blir det bedømt av et uavhengig fagutvalg med høy matkompetanse. Blir det her vurdert som en unik smaksopplevelse sammenlignet med andre produkter i samme kategori, så kan det tildeles Spesialitet.

* Du finner Spesialitet-merkede produkter innenfor mange mat og drikkekategorier, noen er å finne over hele landet mens andre selges i sitt lokalområde eller i butikker med stort vareutvalg.

* Les mer på Matmerk.no/no/spesialitet

Powered by Labrador CMS