Fengselsinnsatte med ny kokebok

Kokeboken «Læretid – en fortellende kokebok fra Halden fengsel», er laget av innsatte under utdanning, med veiledning fra erfarne ansatte.

Publisert

Boka ble lansert denne uka. Den er et samarbeidsprosjekt mellom arbeidsdriften og skolen i Halden fengsel.

Restauranthuset Ærlig Mat

Halden fengsels to mediegrafikerlærlinger har vært med på fotografering av matrettene, oppsett av tekst og bilder, samt design av forsiden. De har vært veiledet av verksbetjent og fotograf Anders Johansson, som sier at bildekvaliteten på alle bildene i boken er høy. Sentral driver for prosjektet har vært matfaglærer i Halden fengsel, Yngve Mathisen.

– Majoriteten av rettene er laget av vår kokkelærling i Restauranthuset Ærlig Mat her i fengselet – med bistand fra noen elever på videregående 2 nivå, forklarer fengselsleder i Halden fengsel, Are Høidal.

Opp til fagprøve denne høsten

– Felles for lærlingene som har deltatt, er at de alle skulle opp til fagprøven denne høsten. To har allerede bestått, og en tredje har god progresjon og vil bestå etter hvert, sier han.

– Boka er krydret med fortellinger fra ansatte, innsatte, tidligere innsatte, forskermiljøet og folk fra medieverden, og inneholder mange spennende matretter basert på kortreiste og økologiske råvarer fra lokale produsenter. Det kan nevnes småretter, fiskeretter, kjøttretter, vegetarretter, retter fra mange kulturer og ikke minst, desserter på øverste hylle, sier Høidal, som håper den nye kokeboka blir å finne under mange juletrær i år.

Boka er både på norsk og engelsk i samme bok.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS