Gunnar Hvarnes er manager for alle de tre norske kokkelandslagene. (Foto: Vest Vind Media)

Klar for nye norske kokkebragder i Luxembourg

En av Norges absolutt mest meritterte kokker, Gunnar Hvarnes (45), leder de norske kokkelandslagene i Culinary World Cup 2022 i Luxembourg i slutten av november.

Gunnar Hvarnes sammen med kokkelandslagets Sindre Iversen under en trening på Bamas landslagskjøkken nylig. (Foto: Morten Holt)

Gunnar Hvarnes, som er manager for alle de tre norske kokkelandslagene (senior, junior og «Community Catering»), har en enorm erfaring fra kokkekonkurranser på alle nivåer.

Gunnar Hvarnes med sølvstatuetten etter andreplass i Bocuse d'Or Europe i Sveits i 2010. (Foto: Morten Holt)

Se alle Hvarnes sine prestasjoner nederst i saken

Han kjennetegnes som en kreativ og nysgjerrig kokk, er opptatt av råvarenes egenart, og har en ujålete stil, men kompromissløs på enkelhet og smak.

Han vet hva som skal til for å nå kokkelandslagenes mål i VM i Luxembourg 2022.

Inspirert av besteforeldrene

Han kommer fra Hvarnes-bygden i Lågendalen utenfor Larvik, og ble tidlig i ungdomsårene inspirert og påvirket av gode mattradisjoner.

– Mine besteforeldre gjorde meg interessert i matlaging. Hos dem var det alltid full oppdekking, alt på bordet var hjemmelaget og håndlaget mat, forteller kokkelandslagenes manager.

Tre norske kokkelandslag - én manager

Norge har i flere tiår hatt to kokkelandslag, inntil 2018 da ble kokkelandslaget Community Catering opprettet av Norske Kokkers Landsforening (NKL).

NKL ønsket at landslagene i perioden 2021-2025 skulle ha en felles manager, og Hvarnes er den første med dette ansvaret.

Les også: Gunnar Hvarnes blir manager for alle de tre norske kokkelandslagene (2020)

President i NKL, Kim-Håvard Larsen. (Foto: Morten Holt)

– Å være manager for tre norske kokkelandslag er en stor og krevende arbeidsoppgave, og en organisasjonsmodell som krever en leder med stor kapasitet, erfaring og kunnskap. Den lederen er Gunnar Hvarnes. Han er svært kreativ, jobber målrettet, strukturert og dedikert med alle tre landslagene og alle relasjoner rundt kokkelandslagene, forteller en imponert NKL-president, Kim-Håvard Larsen.

Mål og ambisjoner

Gunnar Hvarnes på utsiden av konkurranseboksen - som coach. Her for Christopher W. Davidsen. (Foto: Morten Holt)

De norske kokkelandslagene har alltid et bevisst forhold til mål, ambisjoner og prestasjoner. Hvarnes har som manager, arbeidet mye med lagenes kapteiner og utøvere for å gjøre lagene og den enkelte utøver klar til mesterskap.

– Alle viser en enorm dedikasjon, lidenskap og engasjement for å nå de mål og ambisjoner de har satt for Culinary World Cup 2022. Gjennom tusenvis av timer på samling, har landslagsutøverne utviklet seg, forberedt seg og perfeksjonert seg for å nå sine mål og ambisjoner, og jeg forventer at våre lag oppnår topplasseringer i Luxembourg, sier Gunnar Hvarnes.

16 år siden siste VM-gull for kokkelandslag

Gunnar Hvarnes i aksjon i Bocuse d'Or Europe 2010. I bakgrunnen hans commis Filip August Bendi, som nå er Norges kokk i Bocuse d'Or (2022 og 2023). (Foto: Morten Holt)

Gjennom Culinary World Cups 50-årige historie, vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renaa som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein.

Kokkelandslaget og kokkelandslaget junior vant begge bronse sammenlagt i Culinary World Cup (VM) 2018 i Luxembourg.

Seniorlandslaget vant for øvrig gull i IKA Culinary Olympics (OL) i 2020.

Les også: Kokkelandslaget vant OL-gull (2020)

Her er Gunnar Hvarnes sin merittliste

• Lærling på Gaustablikk Høyfjellshotell, og deltar i sin første lærlingekonkurranse i 1994

• Deltaker i NM i kokkekunst 1999 og 2003

• Sølv i NM i kokkekunst 2004

• Gull av NM i kokkekunst 2006

• Gull i Culinary World Cup med det norske kokkelandslaget i 2006

• Gull av NM i kokkekunst 2007

• Gull i IKA Culinary Olympics med det norske kokkelandslaget i 2008

• Gull i Årets kokk 2009

• Sølv i Bocuse d’Or Europe 2010 i Geneve i Sveits

• Bronse i den globale finalen i Bocuse d’Or 2011 i Lyon

• Coach for Christopher W. Davidsen da det ble sølv i Bocuse d’Or 2017

• Coach for Christian Andre Pettersen da det ble gull i Bocuse d’Or Europe 2018

• Coach for Christian Andre Pettersen da det ble bronse i Bocuse d’Or 2019

• Coach for Christian Andre Pettersen da det ble gull i Bocuse d’Or Europe 2020

• Leder kokkelandslaget senior til gull, og laget blir «Winner over all» i IKA Culinary Olympics 2020

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS