Renee Fagerhøi er kåret til Årets kjøkkensjef 2018 i NKL. (Foto: Kalas & Canasta, arkiv)

Dette er «Årets kjøkkensjef»

Renee Fagerhøi ble kåret til «Årets kjøkkensjef» 2018 på NKL sitt landsmøte i Lyngdal i helgen. Les også hvilke andre som ble hedret.

Publisert
Styreleder i NKL Trondheim, Camilla Johansen, mottok prisen «Årets kjøkkensjef» på vegne av Renee Fagerhøi. Til venstre president i NKL, Helge Johansen. (Foto: NKL)

Fagerhøi, som står bak Bula Bistro i Trondheim, var ikke til stede på landsmøtet, og det var styreleder for NKL Trondheim, Camilla Johansen, som mottok prisen på vegne av årets kjøkkensjef.

Tidligere har Fagerhøi vært kjøkkensjef på restauranten Kalas og Canasta og kokk hos Kontrast Catering i Trondheim, og i 2016 ble hun kjent da hun vant Top Chef på TV2.

Les også: Renee Fagerhøi åpner Bula Bistro

Les også: Renee Fagerhøi vant Top Chef på TV2

Renee Fagerhøi driver Bula. (Foto: Bula)

Juryens begrunnelse

Fagerhøi får prisen for fremragende presentasjon av norsk fagkunnskap.

Dette er juryens begrunnelse for tildelingen:

Kokk Rafael Solbakken og lærling Kristian Bergland Nilsen mottok prisen «Årets lærebedrift» 2018 under NKLs landsmøte. Til venstre rekrutteringsansvarlig i NKL, Petter Markussen, og til høyre president Helge Johansen. (Foto: NKL)

«Årets kjøkkensjef har sin unge alder til tross nådd mange av de mål som så mange andre ambisiøse kokker har satt seg. Kjøkkensjefen er i seg selv et mål og et forbilde å strekke seg etter. Vedkommende er godt forankret i det klassiske kjøkken, med en forkjærlighet for å vri og vrenge på det tradisjonelle og å bruke de «snåle» råvarene, det vil si ALLE deler av råvarene. Kjøkkensjefens signaturretter bærer preg av en fri tanke, et åpent sinn, en naturlig og sunn holdning og ydmykhet til råvarene. Kjøkkensjefens opphold i utlandet gjenspeiles også på tallerkenen. Av personlige egenskaper vil mange først nevne energi og engasjement, en iboende galskap og grenseløshet som fungerer både som inspirasjon og drivkraft. Renee Fagerhøi har et pågangsmot på linje med Pippi Langstrømpe, og er ikke redd for å utfordre etablerte sannheter eller tanker. Vedkommende er uredd, noe innredningen i vedkommende sin restaurant vitner om, og som har ført Årets Kjøkkensjef opp i «klinsj» med den katolske kirke. To spesielle uttrykk som Årets Kjøkkensjef er kjent for er: «Mer grønn mat» og «Frittér shjiten!», som også er navnet på boka hun fikk lagd etter seieren i TV-serien Top Chef, og maten i boka kan du få servert i «Bula», restauranten hennes! Kokkefaget er heldige som er beriket med en fargeklatt og energibombe som Renee Fagerhøi!»

Årets Lærebedrift 2018

Universitetssykehuset Nord-Norge/Matforsyningen i Tromsø ble kåret til «Årets lærebedrift» 2018 på NKLs landsmøte.

Prisen tildeles bedriften for vel dokumentert og gjennomført kvalitetssikring av opplæring av lærlinger i kokkefaget.

Juryens begrunnelse for tildelingen:

«Universitetssykehuset Nord-Norge HF har gjennom mange år tatt rekruttering og lærlingene på alvor. Bedriften er velvillig til å ta imot elever i YFF, hvor de som faktisk vil, ender opp med læreplass. Bedriften har en utpreget «klart vi kan»-holdning, noe som smitter over på hele organisasjonen. De tar inn lærlinger fra alle samfunnslag, om du er fremmedkulturell og er dårlig i språk, eller om du har fag som ikke er bestått, så gir de deg sjansen, og har troen på deg fra dag en! Lærlingene blir godt integrert i bedriften fra første dag. De får lov til å utfolde seg og kjøre egne «prosjekter», de har en arbeidsdag i uka til fri disposisjon, kravene er at de bruker dagen faglig, og det skal produseres noe ut i fra læreplanen, noe salgbart i kafeen/kantinen. Bedriften tar særlig godt vare på sine lærlinger, og ønsker at de skal oppleve og erfare også utenfor husets fire vegger, og de har hatt med lærlinger både til Erfurt og Luxembourg for å se på kokkelandslagene konkurrere. De har vært flere år på Vianvang, og sist år i Italia for å se pasta og annen lokal matproduksjon. De samhandler godt med skole, opplæringskontor og leverandører. De stiller arealer tilgjengelig for kompetanseheving for lærlingemiljøet i hele fylket. NHO Reiseliv og FORM (Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag) står bak prisen sammen med NKL».

Det var kokk Rafael Solbakken og lærling Kristian Bergland Nilsen som representerte prisvinneren.

Prisen ble delt ut av Petter Markussen, som er rekrutteringsansvarlig i NKL.

Helge Johansen ble gjenvalgt som president i NKL. (Foto: Georg Mathisen)

André Enghs Gullnål til Kåre L. H. Andersen

En av de høyeste utmerkelsene i NKL, André Enghs Gullnål, ble tildelt Kåre L. H. Andersen. Andersen har vært aktiv i NKL Sørlandet og nå i Aust Agder.

Styreleder i NKL Aust Agder Heidi Toft mottok utmerkelsen på vegne av prisvinneren.

Helge Johansen gjenvalgt som president

Landsmøtet gjenvalgte for øvrig

Powered by Labrador CMS