Christian A. Pettersen skal i aksjon første dag i Bocuse d'Or 2019 i Lyon. Til venstre coach Gunnar Hvarnes, og bak skimtes også commis Håvard A. J. Østebø. (Foto: Morten Holt)

Pettersen skal i aksjon første dag i Bocuse d'Or

Christian André Pettersen skal i aksjon som nummer fem første konkurransedag i Bocuse d’Or 2019. Det skal også USA, som vant konkurransen sist gang.

Publisert
Christian A. Pettersen konkurrerer som nummer fem i Bocuse d'Or 2019. (Foto: Morten Holt)

I den globale finalen skal Pettersen og hans commis Håvard André J. Østebø i aksjon første konkurransedag, tirsdag 29. januar.

Christian A. Pettersen var helt overlegen i Europa-finalen i juni, der han var i aksjon den andre konkurransedagen, og får enda skarpere konkurranse når den globale finalen arrangeres i slutten av januar 2019.

Dette er det tre premiene de tre beste i konkurransen i 2019 får. (Foto: Bocuse d'Or)

USA og Norge første dag

Da er blant annet vinneren av forrige Bocuse d’Or, USA, på plass, og kokken derfra, denne gangen Matthew Kirkley, stiller ikke noe mindre forberedt denne gangen – etter at USA valgte å sette store ressurser inn på Bocuse d’Or-konkurransen. Med Thomas Keller på laget blir nok ikke USA noen kasteball denne gangen heller!

Også Japan, som ofte vinner den asiatiske finalen, er å regne blant favorittene i Lyon. Danmark og Kenneth-Toft Hansen, som tok bronse i Europa-utgaven i juni, skal også konkurrere første dag. Det samem skal Island, som tok bronse i Bocuse d'Or 2017.

Sverige og Sebastian Gibrand, som tok sølv i Bocuse d'Or Europe, og vertsnasjonen Frankrike (Mattieu Otto), som også regnes som hete vinnerkandidater, skal i aksjon den andre konkurransedagen, onsdag 30. januar.

24 nasjoner er klare for finalen

24 nasjoner er klare for finalen i Lyon neste år.

11 av kokkene representerer europeiske nasjoner, fem kommer fra asiatiske land, tre fra Sør-Amerika, to fra Nord-Amerika, to fra Afrika og én fra Australia.

22 av kokkene er menn og to er kvinner. Det er det asiatiske nasjonene Thailand og Sør-Korea som denne gangen stiller med kvinner i hovedrollen.

Les også: Seier til Christian André Pettersen i Bocuse d’Or Europe 2018

Les også: Pettersen helt overlegen i Bocuse d’Or Europe 2018

Slik starter nasjonene

Tirsdag 29. januar

1) Marokko – Aissam Ait Ouakrim

2) Ungarn - Ádám Pohner

3) USA - Matthew Kirkley

4) Argentina – Emiliano Schobert

5) Norge – Christian A. Pettersen

6) Chile – Mauricio Nuñez

7) Island - Bjarni Siguróli

8) Brasil – Luiz Filipe De Azevedo e Souza

9) Canada – Trevor Ritchie

10) Italia – Martino Ruggieri

11) Storbritannia – Tom Geoffrey Phillips

12) Danmark – Kenneth Toft-Hansen

Onsdag 30. januar

13) Finland - Ismo Sipeläinen

14) Frankrike - Matthieu Otto

15) Singapore – Noel Ng Choon Wee

16) Kina - Zhu Wei Fu

17) Belgia – Lode de Roover

18) Thailand – Natcha Saengow

19) Tunisia - Marwne Younsi

20) Japan – Hideki Takayama

21) Sveits – Mario Garcia

22) Sverige – Sebastian Gibrand

23) Australia – Michael Cole

24) Sør-Korea – Seon Yeong Gu

Christian A. Pettersen i aksjon i boksen i Bocuse d'Or Europe i Torino. (Foto: Heidi Fjelland)

Trekning hos Regis Marcon

Trekningen i dag fant sted i dag, mandag 22. oktober, i Regis Marcons restaurant. Marcon vant Bocuse d’Or for Frankrike i 1995.

2019-utgaven av Bocuse d’Or blir også den første konkurransen i Lyon uten grunnleggeren av konkurransen, Paul Bocuse, til stede. Han døde i januar i år, nær 92 år gammel

Les også: Paul Bocuse er død

Tallerkenrett klar 31. oktober

I september ble råvarene til fatretten kjent, og 31. oktober blir det også avslørt hvilke råvarer som Pettersen & co skal bryne seg på i tallerkenretten i finalen i januar neste år.

Les også: Kalvekam på Bocuse d’Or-menyen (september 2018)

Norge nærmer seg Frankrike

Norge kryper stadig nærmere Frankrike på medaljestatistikken i konkurransen. Hvis Bocuse d’Or Europe regnes med, har vi passert gourmetlandet i sør for lenge siden, men i selve hovedkonkurransen er det fortsatt litt frem – selv om Norge har like mange medaljer (10) som vertsnasjonen for den globale Bocuse d’Or-konkurransen, som ofte regnes som VM i kokkekunst.

Les også: Dette er medaljestatistikken i Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Europe (oppdatert 2018). Her finner du også alle norske deltakere i Bocuse d’Or – med plassering.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS