
Pettersen skal i aksjon første dag i Bocuse d'Or
Christian André Pettersen skal i aksjon som nummer fem første konkurransedag i Bocuse d’Or 2019. Det skal også USA, som vant konkurransen sist gang.

I den globale finalen skal Pettersen og hans commis Håvard André J. Østebø i aksjon første konkurransedag, tirsdag 29. januar.
Christian A. Pettersen var helt overlegen i Europa-finalen i juni, der han var i aksjon den andre konkurransedagen, og får enda skarpere konkurranse når den globale finalen arrangeres i slutten av januar 2019.

USA og Norge første dag
Da er blant annet vinneren av forrige Bocuse d’Or, USA, på plass, og kokken derfra, denne gangen Matthew Kirkley, stiller ikke noe mindre forberedt denne gangen – etter at USA valgte å sette store ressurser inn på Bocuse d’Or-konkurransen. Med Thomas Keller på laget blir nok ikke USA noen kasteball denne gangen heller!
Også Japan, som ofte vinner den asiatiske finalen, er å regne blant favorittene i Lyon. Danmark og Kenneth-Toft Hansen, som tok bronse i Europa-utgaven i juni, skal også konkurrere første dag. Det samem skal Island, som tok bronse i Bocuse d'Or 2017.
Sverige og Sebastian Gibrand, som tok sølv i Bocuse d'Or Europe, og vertsnasjonen Frankrike (Mattieu Otto), som også regnes som hete vinnerkandidater, skal i aksjon den andre konkurransedagen, onsdag 30. januar.
24 nasjoner er klare for finalen
24 nasjoner er klare for finalen i Lyon neste år.
11 av kokkene representerer europeiske nasjoner, fem kommer fra asiatiske land, tre fra Sør-Amerika, to fra Nord-Amerika, to fra Afrika og én fra Australia.
22 av kokkene er menn og to er kvinner. Det er det asiatiske nasjonene Thailand og Sør-Korea som denne gangen stiller med kvinner i hovedrollen.
Les også: Seier til Christian André Pettersen i Bocuse d’Or Europe 2018
Les også: Pettersen helt overlegen i Bocuse d’Or Europe 2018
Slik starter nasjonene
Tirsdag 29. januar
1) Marokko – Aissam Ait Ouakrim
2) Ungarn - Ádám Pohner
3) USA - Matthew Kirkley
4) Argentina – Emiliano Schobert
5) Norge – Christian A. Pettersen
6) Chile – Mauricio Nuñez
7) Island - Bjarni Siguróli
8) Brasil – Luiz Filipe De Azevedo e Souza
9) Canada – Trevor Ritchie
10) Italia – Martino Ruggieri
11) Storbritannia – Tom Geoffrey Phillips
12) Danmark – Kenneth Toft-Hansen
Onsdag 30. januar
13) Finland - Ismo Sipeläinen
14) Frankrike - Matthieu Otto
15) Singapore – Noel Ng Choon Wee
16) Kina - Zhu Wei Fu
17) Belgia – Lode de Roover
18) Thailand – Natcha Saengow
19) Tunisia - Marwne Younsi
20) Japan – Hideki Takayama
21) Sveits – Mario Garcia
22) Sverige – Sebastian Gibrand
23) Australia – Michael Cole
24) Sør-Korea – Seon Yeong Gu

Trekning hos Regis Marcon
Trekningen i dag fant sted i dag, mandag 22. oktober, i Regis Marcons restaurant. Marcon vant Bocuse d’Or for Frankrike i 1995.
2019-utgaven av Bocuse d’Or blir også den første konkurransen i Lyon uten grunnleggeren av konkurransen, Paul Bocuse, til stede. Han døde i januar i år, nær 92 år gammel
Les også: Paul Bocuse er død
Tallerkenrett klar 31. oktober
I september ble råvarene til fatretten kjent, og 31. oktober blir det også avslørt hvilke råvarer som Pettersen & co skal bryne seg på i tallerkenretten i finalen i januar neste år.
Les også: Kalvekam på Bocuse d’Or-menyen (september 2018)
Norge nærmer seg Frankrike
Norge kryper stadig nærmere Frankrike på medaljestatistikken i konkurransen. Hvis Bocuse d’Or Europe regnes med, har vi passert gourmetlandet i sør for lenge siden, men i selve hovedkonkurransen er det fortsatt litt frem – selv om Norge har like mange medaljer (10) som vertsnasjonen for den globale Bocuse d’Or-konkurransen, som ofte regnes som VM i kokkekunst.