Nå er det klart for semifinaler i Tine Matcup.
Nå er det klart for semifinaler i Tine Matcup.

Klart for semifinaler i Tine Matcup

84 deltakere på 28 skolelag fra hele landet skal briljere på kjøkkenet når semifinalene i Tine Matcup arrangeres i Oslo mellom 9. og 16. november. Nesten halvparten er jenter.

Publisert
Målet er å øke rekrutteringen til kokk- og servitørfaget – særlig blant jenter, og i år er deltakelsen i Tine Matcup rekordhøy.
Målet er å øke rekrutteringen til kokk- og servitørfaget – særlig blant jenter, og i år er deltakelsen i Tine Matcup rekordhøy.

Målet er å øke rekrutteringen til kokk- og servitørfaget – særlig blant jenter, og i år er deltakelsen rekordhøy.

Tine Matcup for kokk- og servitørelever på VG2 arrangeres av Tine og Norske Kokkers Landsforening (NKL).

– Øke rekrutteringen

– Målet med Tine Matcup er å øke rekrutteringen til kokk- og servitørfaget generelt, og sikre at norske mattradisjoner blir tatt vare på i fremtiden, sier daglig leder i NKL, Espen Wasenius.
– Målet med Tine Matcup er å øke rekrutteringen til kokk- og servitørfaget generelt, og sikre at norske mattradisjoner blir tatt vare på i fremtiden, sier daglig leder i NKL, Espen Wasenius.

– Målet med Tine Matcup er å øke rekrutteringen til kokk- og servitørfaget generelt, og sikre at norske mattradisjoner blir tatt vare på i fremtiden. Vi ønsker spesielt at flere jenter skal søke seg til matfagene. Av NKLs faglærte medlemmer er cirka 30 prosent kvinner. Da er det ekstra gledelig å se at hele 40 av 84 deltakere i årets semifinaler er jenter, sier daglig leder i NKL, Espen Wasenius.

Espen Wasenius, daglig leder i Norske Kokkers Landsforening ser frem til konkurransen på Umami Arena i mars 2025.
Espen Wasenius, daglig leder i Norske Kokkers Landsforening.

Se hvilke skoler som deltar i semifinalen av Tine Matcup nederst i denne saken.

Vil bidra til økt rekruttering

Konkurransen er en lagkonkurranse, der hvert lag består av to kokkeelever, en servitørelev og en lagleder fra skolen. Seks vinnerlag går videre til finalen i Stavanger 16. februar 2024.

– Vi ønsker å bidra til å øke rekrutteringen til kokkeyrket, slik at Norge kan fortsette å være i den kulinariske verdenstoppen. Vi er stolt sponsor for det matfaglige miljøet i Norge fordi de kreative kokkene, sammen med servitørene, bidrar til mye inspirasjon og matglede, sier konsernsjef i Tine, Ann-Beth Freuchen, som legger til:

Tine Matcup bidrar til rekrutteringen til kokk- og servitørfaget.
Tine Matcup bidrar til rekrutteringen til kokk- og servitørfaget.

– Tine har også en viktig rolle i å lære nye generasjoner å ta i bruk de fantastiske, norske råvarene som blir produsert av tusenvis av bønder her i landet, og bidra til å ivareta og videreføre norske mattradisjoner.

VM-ost på menyen

Årets oppgave er en hyllest til norske ystere og vinnere av oste-VM. Det skal derfor være ost i alle tre rettene. Elevene har sendt inn egne menyforslag, og det er en kompetent jury som har plukket ut de 28 lagene som skal delta i semifinalene. Selve bedømmingen gjøres ut fra en skala hvor smak er mest avgjørende. Orden, hygiene, arbeidsteknikk, faglig utførelse, presentasjon og anretning blir også vurdert.

Konkurransen er for mange et springbrett ut i arbeidslivet, og flere av landets fremste kokker og servitører har hatt Tine Matcup som sin første konkurranseopplevelse.

Les også: Verdens beste ost kommer fra Inderøy (oktober 2023)

Les også: Medaljedryss for norske oster (oktober 2023)

– Vekke interesse og nysgjerrighet for restaurant- og matfagene

– Vi ønsker at deltakelse i konkurransen skal vekke ytterligere interesse og nysgjerrighet for restaurant- og matfagene, sier Espen Wasenius.
– Vi ønsker at deltakelse i konkurransen skal vekke ytterligere interesse og nysgjerrighet for restaurant- og matfagene, sier Espen Wasenius.

– Vi ønsker at deltakelse i konkurransen skal vekke ytterligere interesse og nysgjerrighet for restaurant- og matfagene. Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere er at konkurransen har vært en positiv erfaring, spesielt med tanke på veien mot fagbrev. Fremtiden for matbransjen ser lys ut, når vi ser oppslutningen og engasjementet fra alle semifinalistene, sier Wasenius.

Disse skolen/lagene deltar i Tine Matcups semifinaler

Torsdag 9. november

Skaidi – Alta vgs.

Kræmen – Bryne vgs

Norvegia Tres – Borgund vgs., Ålesund

TAO – Karmsund vgs., Haugesund

Hånisol – Karmsund vgs., Haugesund

Ostehjertene – Karmsund vgs., Haugesund

Fredag 10. november

Tidsmaskin – Vestby vgs.

Team JTG – Åssiden vgs., Drammen

ØCE – Glemmen vgs., Fredrikstad

Knoll og Tott og sistemann – Greveskogen vgs., Tønsberg

Tirsdag 14. november

Sotras smakskonger – Sotra vgs.

Team Coulis – Strinda vgs., Trondheim

Team Cupcake – Raufoss vgs.

Two and a halv Asian – Raufoss vgs.

HJ-Girls – Hjalmar Johansen vgs., Skien

Hjalmar Johansen – Hjalmar Johansen vgs., Skien

Onsdag 15. november

The Internationals – Rauma vgs., Åndalsnes

Hellstrøms drøm – Nord-Østerdal vgs., Tynset

Team Hodnefjell – Jåttå vgs., Stavanger

The Støls – Fitjar vgs, Stord

Heksa og apene – Ole Vig vgs., Stjørdal

Team LRN – Ole Vig vgs., Stjørdal

Torsdag 16. november

Godkjent – Nannestad vgs.

De ukjente – Nannestad vgs.

Storhamar – Storhamar vgs., Hamar.

Thor Heyerdal vgs2 – Thor Heyerdal vgs., Larvik

Ostenbanden – Sam Eyde vgs., Arendal

De mektige – Sam Eyde vgs., Arendal

Seks av lagene går altså videre til finalen i Stavanger i februar 2024

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS