Ole og Maren Gangstad med prisen som viser at Nidelven Blå er verdens beste ost i 2023.
Ole og Maren Gangstad med prisen som viser at Nidelven Blå er verdens beste ost i 2023.

Verdens beste ost kommer fra Inderøy

Nidelven blå, produsert av Gangstad Gårdsysteri på Inderøy, er kåret til verdens beste ost.

Hjemmejubel i Trondheim. Nidelven blå fra Gangstad gårdsysteri er kåret til verdens beste ost i World Cheese Awards 2023.
Hjemmejubel i Trondheim. Nidelven blå fra Gangstad gårdsysteri er kåret til verdens beste ost i World Cheese Awards 2023.

Kåringen fant sted i Trondheim i dag.

World Cheese Awards arrangeres for andre gang i Norge, denne gangen i Trondheim. I 2018 ble det samme mesterskapet arrangert i Bergen, den gang med en vinner fra bergensområdet.

Nidelven blå er kåret til verdens beste ost i 2023.
Nidelven blå er kåret til verdens beste ost i 2023.

Les også: Suksess med ysteri på gården (publisert 2012)

For Scandic Nidelven

Osten ble laget for frokostbordet på Scandic Nidelven, som er mangeårig vinner i kåringen av landets beste hotellfrokost.

Les også: Overlegen hjemmeseier i oste-VM (publisert 2018)

Du kan lese mer på Worldcheeseawards.com

 

102 poeng i finalerunden

Osten fikk 102 poeng i finalerunden

– Dette helt utrolig. Det er så stort. Vi har holdt på i 25 år, og dette betyr så mye, sier daglig leder Maren Gangstad, svigerdatteren til gründer Astrid Aasen.

16 oster kom til finalerunden. 

4502 oster - en vinner

Astrid Aasen har stått i bresjen for Gangstad. Nå har svigerdatter Maren tatt over ledelsen av det prisbelønte ysteriet på Inderøy.

4502 oster fra 43 land er bedømt i World Cheese Awards 2023. Alle smakes «blindt», det vil si at dommerne ikke vet hvilke oster de smaker. Så bedømmes utseende, smak og aroma, og så gis det poeng.

 Du får enten gull, sølv eller bronse. Noen få får supergull, og de kjemper igjen om verdensmestertittelen.

Gangstad Gårdsysteri på Øvre Gangstad på Inderøy ble Norges første autoriserte gårdsysteri på egen kumelk. etablert i 1998.

Gården foredler ca. 400 000 liter melk til ca. 52 tonn ost

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS