Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Ny krisemilliard til norsk reiseliv

Næringsminister Iselin Nybø presenterte den nye krisepakken for reiselivsbransjen mandag 21. september. Den innebærer er milliard kroner i en helt ny krisepakke.

Publisert
Kristin Krohn Devold, adm. dir. i NHO Reiseliv. (Foto: Thor Steinhovden)

– Regjeringen har lyttet til NHO Reiselivs krav om en ny kompensasjonsordning for reiselivet. Vi vil gi ros til regjeringen som erkjenner at krisen vil vare i et helt år til. Hjelp til å dekke faste kostnader er det som må til for å berge reiselivsbedriftene og arbeidsplassene, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Må ha hjelp for å overleve

Krohn Devold sier at kompensasjon til faste kostnader som følge av myndighetenes nedstenging er viktigst blant de nye tiltakene.

– Når pandemien er over skal reiselivet igjen være en subsidiefri næring, som den alltid har vært, sier reiselivsdirektøren.

– Så lenge pandemien varer og myndighetene har stengt deler av samfunnet, må næringen ha hjelp til å overleve. Heldigvis har regjeringen lyttet til reiselivet i at det viktigste nå er få dekket faste kostnader, for å holde bedriftene og arbeidsplassene i live frem mot neste sommer, sier Krohn Devold.

Slik blir den nye kompensasjonsordningen

Regjeringen oppretter en kompensasjonsordning på en milliard kroner for reiselivsbedrifter som har hatt et stort omsetningsfall. Ordningen skal gjelde fra september til og med desember 2020 og innebærer at staten dekker en andel av reiselivsbedriftenes faste, uunngåelige utgifter.

NHO Reiseliv skal nå gå i dialog med regjeringen om utformingen av ordningen. Krohn Devold forutsetter at saksbehandlingen vil bli så enkel og effektiv for bedriftene som mulig.

Videre; regjeringen foreslår å utvide tilskuddsordningen for omstilling i reiselivsnæringen med 250 millioner kroner.

Midler til omstilling

Regjeringen la også frem flere midler til omstilling i reiselivet. Krohn Devold ønsker midlene velkommen og påpeker at bransjen allerede er i gang med omstilling.

– Signalene fra regjeringen er at de forstår at krisen vil bli langvarig for reiselivet, og jeg er glad for at næringen får flere omstillingsmidler. Reiselivet er allerede flinke til å endre produktene og ta andre omstillingsgrep, sier Krohn Devold.

Krohn Devold gir ros til regjeringen som har forstått viktigheten av reiselivet i alle landets kommuner, og roser medlemmene for å ha vært dyktige til å formidle hvordan koronakrisen har påvirket reiselivet i hele landet.

Les mer på NHOReiseliv.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS