Illustrasjonsfoto: Morten Holt

NHO Reiseliv er klare for gjenåpning og norgesferie

NHO Reiseliv er glad for at regjeringen så tydelig ga uttrykk for at de har forstått at reiselivet er det som er hardest rammet på dagens pressekonferanse. Nå oppfordres det til norgesferie.

Smittevernreglene har i praksis ført til at 78 % av NHO reiselivs medlemsbedrifter har permittert mellom 75-100 % av de ansatte. Bransjen har lenge ventet på tydelige reiseråd som både næring og befolkning må forholde seg til i sommer.

Oppfordrer folk til å følge Solbergs råd

– Det er mye bedre for folk å vite enn ikke å vite. Vi har ventet lenge på å få en så klar beskjed, fordi dette vil gjøre det lettere for næringen å planlegge for sommeren, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold

– Nå vil vi sterkt oppfordre til at folk følger Erna Solbergs råd, og går i gang med å planlegge og bestille drømmeferien i Norge! Denne sommeren vil vi miste en stor andel utenlandske gjester. Da er det viktig at vi nordmenn trår til. Velger flere å legge hovedferiene i Norge redder vi flere bedrifter fra konkurs og vil gjøre at mange nå klarer å åpne og får de ansatte tilbake på jobb, sier Krohn Devold.

Håper nordmenn vil bruke muligheten

Næringsminster Iselin Nybø bekreftet på pressekonferansen at reiselivet er hardt rammet. Bare i Lofoten regner man tap på 650 millioner i tap for reiselivet, understreket Nybø.

– Nå kan utenlandske gjester avbookes og hyttene, sengene og bordene fylles opp av nordmenn, og vi håper at nordmenn vil benytte seg av denne muligheten. Ta hele landet i bruk og opplev Norge, for å holde reiselivsnæringen vår i gang. Det betyr også mye for resten av næringslivet, sa næringsministeren.

Oppfordrer til å benytte norske reiselivsbedrifter

– Nå er det over to måneder siden Norge stengte ned, det har lagt store begrensninger på nordmenns liv. Nå står sommerferien for dør, og mange har spørsmål om den. Reiselivsbransjen har også behov for å planlegge sommeren, sa statsminister Erna Solberg på dagens pressekonferanse.

Hun understreket råd for innenlandsreise i Norge som skal bidra til at det er trygt å reise på ferie i Norge i sommer, og forutsetter at alle følger hovedreglene:

Reglene gjelder

Hold deg hjemme om du er syk, vask hender og hold avstand

Begrense reise og kontakt med andre, f.eks. reise sammen i en fast gruppe.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS